lördag 30 juli 2011

DNA-baserade artificiella neurala nätverk är en primitiv hjärna i ett provrör (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/30/dna-based-artificial-neural-network-is-a-primitive-brain-in-a-te/:
Neuron och DNA
Många enklare former av liv på denna planet, bland annat några av våra tidigaste förfäder, inte har rätt hjärnor. Istället har de nätverk av nervceller som eld som svar på stimuli, utlöser reaktioner. Forskare från Caltech har faktiskt listat ut hur man skapar en sådan primitiv före hjärnan med hjälp av DNA-strängar. Forskarna, ledda av Lulu Qian, uppträdda tillsammans DNA-molekyler för att skapa bio-mekaniska kretsar. Genom att sekvensera de fyra grunderna för vår genetiska kod på ett visst sätt, kunde de programmera den att reagera olika på olika ingångar. För att bevisa deras framgång laget frågade den organiska krets, i huvudsak spela 20 frågor, mata den ledtrådar till identiteten hos en viss vetenskapsman med fler DNA-strängar. Den artificiella neurala nätverk spikades svar varje gång. Kolla in PR-och par videor som gräva lite djupare i försöket efter pausen.

Fortsätt läsa DNA-baserade artificiella neurala nätverk är en primitiv hjärna i ett provrör (video)

DNA-baserade artificiella neurala nätverk är en primitiv hjärna i ett provrör (video) ursprungligen visades på Engadget , lör, 30 Jul 2011 16:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Discovery News | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar