lördag 30 juli 2011

Teknik + Politik = Facepalm

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/8HKwgEOqtdk/:

Åh, vad pinsamt. Tidigare i veckan tog Elizabeth maj, ledare för Kanadas Miljöpartiet, till hennes Twitter-konto och förklarade krig mot Wi-Fi . Att tänka jag mycket nära röstade för dessa clowner i vår senaste valet. Lektion för mina amerikanska vänner: bara för att du hittar alla de stora partierna obehagliga betyder inte att de små partierna är inte ännu värre. Under tiden kan någon vänligen få en miljörörelse går som inte är anti-vetenskap och anti-teknik?

Ge henne kredit: hon lyckades med sällsynt förmåga, att slå inte bara en utan alla "idiot politiker talar om naturvetenskap / teknik" Anteckningar: 1 . Moralisk panik: "Det är mycket oroande hur snabbt WiFi har flyttat in i skolan eftersom det är barnen som är de mest utsatta." 2 . Vilseledda stämning av lång motbevisade teorier : "Det är en rådande teori är försvinnandet av pollinerande insekter." 3 . Vilseledande bedrägeri som kommer nära ren liggande: "Världshälsoorganisationen listor Org EMF som en möjlig cancerframkallande hos människor."

Vänta, vad, WHO kallas Wi-Fi möjligen cancerframkallande? Andra så kallade miljöaktivister tycks tro så också . Men nej: det visar sig att vad de faktiskt sagt (PDF) är: "The WHO / Internationella byrån för cancerforskning (IARC) har klassificerat radiofrekventa elektromagnetiska fält som möjligen cancerframkallande för människa (grupp 2B), baserat på en ökad risk för gliom, en elakartad typ av hjärnans cancer1, i samband med att använda mobiltelefoner. "

WHO var orolig för telefoner, folks. Inte Wi-Fi. Och det var i maj. Nyligen en större studie i ämnet slutsats: Vanliga användare av mobiltelefoner var inte statistiskt signifikant mer benägna att ha fått diagnosen hjärntumör jämfört med nonusers ... Avsaknaden av en exponering-respons förhållande antingen i termer av mängden mobiltelefonanvändning eller lokalisering av hjärntumör argumenterar mot ett orsakssamband.

Men istället för att backa från sina anspråk, gick Ms maj vidare och fördubblat ner på dem . Hej, Varför låta irrelevanta saker som fakta och vetenskap kommer i vägen för viktiga saker, som ilska och Luddite paranoia?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar