lördag 30 juli 2011

Tre företag Chi-Hua Chien Av Kleiner Perkins skulle älska att investera i

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RWZOQpemq_g/:

Idag på AOL West huvudkontor , samlat ett antal entreprenörer, riskkapitalbolag och chefer för att diskutera läget i den mobila industrin och mobil teknik. Efter en rad enskilda paneler, avslutade dagen med mängden av panelmedlemmarna samla till en livlig diskussion om framtiden för mobil, nuvarande mobila trender att få ben, samt vad som saknas. Chi-Hua Chien av Kleiner Perkins klev in för att ge ett exempel på vad som saknas i branschen genom att dela med tre särskilda affärsmodeller som han skulle vilja se ta sig in i utrymmet.

I en tidigare panel , talade Chien, Skype investerare Howard Hartenbaum, och Tango grundare Eric Setton, om hur stänga "inlösen loop" blir en av de viktigaste målen i den dagliga erbjudanden utrymme, särskilt på mobila. ( Något TC: s Erick Schonfeld talade om i ett inlägg tidigare i veckan. ) Chien påpekade att en av de stora målen är att skapa en framtid där en kund kan gå in i en butik, och säljaren kommer omedelbart att veta vem de är och vad de vill - och att en dag snart Twitter och Foursquare kommer att agera på ett sätt som liknar ett CRM-plattform för företag att bidra till att göra det hända.

Men, som de tre företag som Chien vill se, och investera i, till att börja med, föreställer han en mördare mobiltelefon företag som erbjuder en helt automatiserad personlig assistent - något han sa egentligen inte var "något man inte kunde göra innan mobil" . Han nämnde som exempel en middag reservationer med en vän som bor, säg, 30 minuter bort. Användarens mobil enhet, tack vare läget medvetenhet, vet exakt var de är och hur långt bort de är från restaurangen. Vad mer, tack vare att de gjorde sin reservation på OpenTable, kommer den automatiska assistenten vet exakt vilken tid de planerade att träffas.

Men, baserat på det faktum att du är 30 minuter från där du har middag och knacka in en trafik app, de vet att det finns trängsel på vägen. Därefter kan skicka ut en varning till den person du har middag med, eller kan, på ett automatiserat sätt, budskap både människor att bekräfta att de vill driva den reservation tillbaka med 30 minuter, gör att förändring och nära att slinga utan ansträngning.

En del av vad som gör det möjligt nu, säger han, är själva förekomsten av en mobil, men det är också tack vare att löptiden för de plattformar som nu nås av mogna API: er. Den automatiserade personlig assistent adresser behov uppsättning som inte kunde lösas på ett asychronous miljö på ett skrivbord.

För det andra är utbildning en biljon dollar marknaden "som helt är skruvas upp", eftersom den innebär miljontals barn kommer att sitta i ett klassrum för 7 timmar, och den kombinerar tre olika företag för staten: på fastighetsmarknaden, facket arbetsledning företag, och certifiering affärer.

När i själva verket bör utbildningen levereras i en realtids grund för att studenter som studerar i sin egen takt, som inte har att sitta i ett rum fullt med 30 personer i ett föråldrat miljö - i realtid, mobil lösning som är lärande baserat i motsats till läroplaner. Denna andra idén är lite mer oklar, men Chien slår på ett viktigt tema här: Hur illa amerikansk utbildning är i behov av störningar och innovation, särskilt som det skulle relatera till mobilen.

Den tredje modellen Chien anspelade på var hälsa och kondition. "Vi alla önskar att vi kunde förlora ten pounds", sade han, och nu finns det en enhet i fickan som smidigt kan hantera sin ägare (personlig assistent tema igen), uppmuntra användaren att motionera, äta hälsosammare, oavsett omständigheterna . Det kan verkligen hantera den plats där du en

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar