lördag 9 juli 2011

Den rymdskrot hot och hur man hanterar det

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Cwrzm1mmW18/:

Redaktörens anmärkning: Följande gäst post är av Scott Spence, direktör, Raytheon Space Staket Program , integrerade system Defense.

Igår var en betydelsefull dag i USA: s historia som NASA lanserade sin sista rymdfärjan som avslutar en 30-årig epok. Fyra astronauter-befälhavare Chris Ferguson, pilot Doug Hurley och mission specialister Rex Walheim och Sandy Magnus-leder den 12-dagars Atlantis uppdrag, den 135: e och sista flykt våningar rymdfärjan programmet. Efter Atlantis återvänder till jorden, kommer NASA pension officiellt programmet och flytta fokus till att utveckla nästa generation fordon besättning prospektering (CEV) kan transportera besättning och last till jordens omloppsbana, månen och Mars.

Men bara dagar innan Atlantis lanseringen, något oväntat skapade rubriker .

Exploderar förbi den internationella rymdstationen på 29.000 miles per timme, kom en bit rymdskrot bara 1100 meter från en kollision, vilket tvingar besättningen att ta sin tillflykt i två rymdkapslar reserverade för en nödutgång.

Sedan lanseringen av den första konstgjorda satellit, Sputnik 1, 1957, har jordens låg omloppsbana blivit allt mer fylld med konstgjorda rymdskrot-objekt från en enda fläck av färg till större explosion och fragment kollision till hela nedlagda satelliter. Bara två år sedan, en Iridium satellit kolliderade med ett utgånget rysk Cosmos rymdfarkoster, avsevärt bidra till att mängden skräp som redan kretsar runt jorden.

En bit av skräp så små som en centimeter färdas i otroligt hög hastighet kan helt förstöra en fungerande satellit om banor två korsar varandra. Utnyttja befintlig teknik, har mer än 20.000 föremål har katalogiserats av Space Command, men man uppskattar att mer än en halv miljon bitar finns. Även spårats, kan dessa delar av "space skräp" vara dödliga för våra rymdsystem-från militära rymdsystem till kommersiella system för civila rymdsystem-ingen är osårbar till hotet.

Vårt ökande beroende av rymden

Under de senaste tio åren har utrymmet blivit oupplösligt förenad med alla aspekter av mänskligt liv. Försök bara att föreställa sig en dag utan nödvändigheter som bankomater, GPS-utrustning, directtv och Weather.com. Både privat aktivitet och global handel beror till stor del på kommunikation, fjärranalys och navigation satelliter från rymden. Bara tre år sedan nådde världsregering rymdprogram utgifter historiska toppnoteringar på mer än $ 62000000000 dollar.

Likaså har utrymme att bli avgörande för militära operationer. Investeringar i satellitkommunikation program har klättra snabbt och nådde $ 6600000000 spenderas under 2008 både för icke-klassificerade försvar och civila program. Men den ökande betydelsen av utrymme i det dagliga livet, har global handel och nationell säkerhet gett upphov till en stor oro över hur sårbara amerikanske rymdsystem till störningar i händelse av internationell konflikt.

Följaktligen är mer än 128 satelliter planerad för lansering under nästa årtionde drivs till stor del av vår nations försvaret.

Men denna växande antal satelliter i omloppsbana runt jorden har gjort utrymme en betydligt farligare plats under senare år. Låg banor har nu blivit så trångt att verksamhetsutövare med jämna tvingas göra akuta manövrar genom bränning raketmotorer för att undvika katastrofer.

Detta tillsammans med den snabba spridningen av rymdskrot belyser absolut nödvändigt att mer exakt plats uppföljning och förbättringar övervakning.

Framväxande möjligheter

Inom en snar framtid kommer förbättrade "space situationsmedvetenhet" kapacitet vara avgörande för att upptäcka och rapportera om spridningen av rymdskrot och ständigt ökande antal av spa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar