lördag 9 juli 2011

Nu kan du använda LinkedIn för att hålla dig uppdaterad om Vem är få jobb (och sköt)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/YMDnHnt9JnI/:

Idag gick LinkedIn Myspace att bli den näst största sociala nätverket i USA LinkedIn har sett ett uppsving i trafiken eftersom det gick allmänheten i maj och nådde en rekordnivå på 33.900.000 unika besökare i juni.

Med utnyttjande av de professionella sociala nätverk fortsatta tillväxt, Roger Lee , en av grundarna av PaperG har byggt en cool liten tjänst som kallas, träffande, Job Ändra Notifier . Som du kanske redan har gissat, gör Lees service du att spåra och få meddelanden när någon av dina LinkedIn kontakter förändringar jobb.

Som sådan gör det möjligt för brukare att hålla koll på "personer av intresse", vare sig start grundarna, chefer, för att ta reda på när de avgår, får portion, eller är acui-anställd. Tjänsten kommer sannolikt också vara till nytta för business-to-business-startups och företag som säljer sina produkter till andra företag, eftersom det tillåter dem att upptäcka när deras allierade främjas eller flytta in i beslutsfattande roller, till exempel. Det är också ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad på ditt professionella nätverk och gratulera dina vänner och kontakter för snappade upp det där jobbet som du hade ögonen på.

Lee använt LinkedIn API för att bygga platsen, men är inte ansluten till LinkedIn på något sätt, fast han säger att han har kontaktats av LinkedIn anställda, som visat intresse på webbplatsen.

Naturligtvis inte alla uppdaterar sin LinkedIn profiles omedelbart efter en byta jobb, särskilt för dem som har varit släppa taget, och det finns generellt en viss eftersläpning tid mellan ett jobb förändring och dess motsvarande uppdatering på LinkedIn, men det är fortfarande det snabbaste sättet att ta reda på om dina kontakters karriär drag.

Med hjälp av webbplatsen är lätt, och ställa in är snabb: Användare behöver du bara ange deras e-postadresser för att få varningar, välja vilken LinkedIn anslutningar de vill spåra och Bada Bing, Bada boom, är du redo att spåra.

Även om Job Ändra Notifier bara användas några dagar sedan, är platsen spåra redan över 300.000 profiler och fortsätter att lägga strängar av profiler varje dag. Även Lee kunde inte ge mig en bra uppdelning av användning Analytics riktigt än, sade han att platsen redan har blivit populärt bland startup, försäljning och Biz chefer dev, rekryterare, och, föga förvånande, LinkedIn anställda.

Lee sade att han redan har blivit ombedd av LinkedIn om han skulle vara intresserad av att gå till jobbet för dem, men han har ingen avsikt att borgen på PaperG. ( Vi täckte PaperG tillbaka i augusti .) Hittills anmälningarna är endast tillgängliga via e-post, men beroende på tidig feedback från användarna och efterfrågan, kan Lee lägga till ytterligare anmälan kanaler som trafiken ökar.

Det är ett bra verktyg, och det ger TechCrunch skribenter annat sätt att hålla reda på allt du stark frammarsch proffs där ute, så gå tillbaka till arbetet. Eftersom vi kommer att titta på.

Uppdatering: Det verkar vara en liknande tjänst var också täckt i dag på Boston.com som är som Job Change Notifier, men för rekryterare. Företaget heter megafon (som är det program de gör), och funktionen kallas Radar, som "försöker identifiera talanger innan talang är aktivt ute och letade efter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar