lördag 9 juli 2011

Hur Hydrostor syftar till att förändra maktspel Genom att lagra energi under vatten

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiR0SSpNiMc/:

Redaktörens anmärkning: Gäst författaren Joseph Puopolo är en entreprenör och starta entusiast, som bloggar på en rad olika ämnen, inklusive gröna initiativ, teknik och marknadsföring.

Det har skett en hel del oro under de senaste åren om förmågan hos våra kraftverk att leverera tillräcklig el under perioder av hög efterfrågan. Hydrostor , en Toronto-baserade företaget, tar en annan strategi i att erbjuda en lösning som gör att växter för att lagra sin makt med hjälp av tryckluft i vattnet lagringstankar.

Mer specifikt tar Hydrostor överskottsenergin som skapats under perioder med lågtrafik konsumtion och omvandlar den energin till tryckluft via en kompressor som i sin tur blåser ackumulatorer som släpps ut under ytan av en kropp med vatten. Djupet av vattnet håller luften vid ett konstant tryck, hjälper till att lagra energi potential.

När strömmen krävs, luften ut genom en expander och el produceras. Genom värmeväxlaren, moderna kompressorer och expansionsturbiner närmar systemet adiabatisk drift, uppnå effektivitet över 70 procent.

Denna teknik har potential att ta itu med oregelbundna karaktär av förnybar energi, hjälp avlasta överförings-och distributionsnät, och skapa bättre effektivitet av befintliga generationen.

Hittills har Hydrostor förlitat tungt på regeringen och forskningsbidrag att komma igång. De söker nu ytterligare medel både från privata källor och grupper regeringen att expandera. De är för närvarande i pilot-fasen av ett antal projekt.

Fördelarna är uppenbara, trycka in i en butik ström när konsumenterna efterfrågar det, snarare än att ständigt upprätthålla en högre än normal försörjning skulle skapa ett effektivare nätverk. Hydrostor uppskattar att över 50 procent av världens största last är belägna i vattnet och skulle därför vara kandidater för deras system. Om denna modell visar sig vara sant, skulle det spara miljarder dollar och de år det tar att bygga nya generatorer. Hydrostor är inte ute efter att ersätta ny generation projekt, utan endast att det befintliga nätet mer effektivt och pålitligt.

Företaget grundades av Cameron Lewis i 2010 när han identifierade behovet av ett mer effektivt sätt att lagra elektricitet. Cameron uppskattar att kostnaden för att lagra energi med hjälp av hans system är 50 procent billigare än att lagra el via batterier.

Han kom på idén under arbetet med en vindkraftpark i norra Ontario, och såg potentialen i kraft lagring. Alternativa energikällor, såsom vindkraft, kräver någon form av makt lagring mekanism för att skapa en utökad baslast. För den oinvigde, "baslast" avser den minsta mängd makt som ett verktyg eller distributionsföretag måste ge sina kunder när som helst. En baslast traditionellt skapat genom att köra växter 24 / 7 för att generera den nödvändiga energin.

En av de traditionella slår mot förnybar energi kommer över frågan om vad man ska göra när vinden inte blåser eller solen inte skiner, eftersom efterfrågan på makten aldrig stannar. Kostnadseffektiv lagring av denna makt skulle göra det möjligt att skapa en tillförlitlig bas belastning och aktivera Smart Grid-teknik.

De ringar på vattnet från denna tillämpning skulle vara utbrett som det blir nya möjligheter för energi arbitrage och ökad lönsamhet för förnybara projekt i närheten av stora vattenmassor. En av de potentiella begränsande faktorer för framgång Hydrostor kommer att det kan antas vid en större skala.

Alla aktuella projekt är 1 till 4 megawatt (MW) i design, medan större växter start i hundratals megawatt. Cameron kräver inte bara att detta system kan skala, men så snart de HAV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar