lördag 9 juli 2011

Inte kalla det en PivotPlz: PicPlz avskiljas till Mixed Media Labs förbereder deras Nästa produkt

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/L7l7_BDcTuE/:

När Mixed Media Labs upp 5 miljoner dollar runt i november förra året höjde det en hel del ögonbryn. När allt kom pengarna från Andreessen Horowitz, VC företag som hade stött Instagram . För att vara rättvis, uppbackad de Instagram när det fortfarande var känd som Burbn - innan det blev det som nu är ett massivt populära mobila fotodelning app. Ändå finns det ingen tvekan om att Mixed Media Labs PicPlz produkten var en direkt konkurrent. Och Andreessen Horowitz höll med dem, medan Instagram finns andra investerare .

Men som Sarah noteras vid den tidpunkten var Andreessen insats inte så mycket mot Instagram, eftersom det var en satsning på Mixed Media Lab grundare Dalton Caldwell . Caldwell, som tidigare grundat imeem, sades ha en bred vision för ett företag utanför fotodelning. PicPlz var bara den första produkten att utnyttja vad de skapar. Och även om det har nått viss framgång, den har inte sett framgångar Instagram har när det gäller användare . Och nu Mixed Media Labs har gått vidare till nästa produkt, har vi lärt oss.

Närmare bestämt har PicPlz varit avskiljas till ett separat bolag som ska drivas av Ali Aydar , en före detta styrelseledamöter i Napster imeem, och ja, Mixed Media Labs. Vi hade fått höra i flera veckor att PicPlz höll på att shoppat runt efter potentiella kontanter erbjudanden som Mixed Media Labs försökt att fokusera på vad som kommer härnäst. Men i slutändan bestämde de sig för att helt enkelt knoppa av PicPlz som ett separat bolag samtidigt som en del ägande.

Nås för en kommentar, bekräftade Caldwell den PicPlz spin-off, men avböjde att diskutera affären vidare bortom uttryckte sin spänning om vad hans team arbetar på nästa.

Så vad är Mixed Media Labs arbetar på härnäst? Allt vi vet säkert är att det är inline med den ursprungliga målet om en bred uppfattning i App rymden. Konkret har vi hört också att det kommer att bli ett starkt fokus på en affärsmodell från dag ett, till skillnad från PicPlz.

Under tiden kommer PicPlz leva vidare som en tjänst, men Caldwell och resten av Mixed Media Labs teamet kommer inte att delta längre.

Flytten från PicPlz kommer i en intressant tid i den mobila fotodelning utrymme. Medan Instagram fortsätter att vinna användare snabbt, andra spelare som Path och färg har förberett andra produkter också. Sökväg lanserade nyligen sin första "gemensamma" - hipster / Dr. Dre jargong för "sidoprojekt" - Med . Färg Labs, under tiden, sägs vara att förbereda en helt ny app efter Färg misslyckats med att fånga på på det sätt de hade hoppats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar