måndag 11 juli 2011

Med iOS 5 Beta 3, får iPhone Slutligen Egen text Sounds Meddelandesignal

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/6Z5VQyV5Koc/:

Det känns lite konstigt att skriva om kundvarningar textmeddelanden som "nyheter". Som en funktion som funnit sin väg till run-of-the-mill "dumma" telefoner länge sedan, det är en av de saker som man bara förvänta sig några smart telefon för att göra rätt ur lådan.

Och ändå är det en funktion som Apple på något sätt har lyckats undvika att till iPhone i fyra år.

Med iOS 5, det kommer. Sist.

I morse släpptes Apple Beta 3 av IOS 5 - och, som med varje iOS betaversion började påskägg jakten omedelbart. De flesta av de ändringar i detta bygga var ganska subtila, en ny ikon för påminnelser, en växla på plats / GPS-inställningar läggas till den ursprungliga, iTunes-fri installation, eller lite tweaks ordalydelsen i vissa alternativ. Sedan finns det, säker-som-dagen: "Köp fler ringsignaler" knappen sitter till höger i Text Tone skärmen för val, där det aldrig tidigare sett sitt ansikte. Scrolla ner en bit, och visst: alla av samma anpassade toner som folk hade köpt eller gjort själva som ringsignaler satt just där bland de låter standardtext.

"Men vänta!" Du säger. "Jag har en kompis som har haft egna ljud textmeddelanden i flera år!"

Det är fullt möjligt - bara inte på något sätt att Apple godkänner. Egen text ljuden var en av de första saker som jailbreakers listat ut hur man gör när de slingrade sig in i mörkret, annars off-limits djupet av sina mobiltelefoner.

Å ena sidan var det ganska smart av Apple att begränsa sitt ljud textmeddelanden så länge. Utan förmåga att ge sina egna signaler (och med de flesta pre-som valen står ganska hemskt), tycktes de flesta människor att hålla med varningsljud som kom som standard. Som en följd av detta blev att dang ljud nästan överallt - mycket som Nokias standard tonen var under hela 90-talet. Stoppa in på någon tech konferens eller kafé, och du skulle nästan alltid vara medvetna om hur många iPhones lurade om den ändlösa angrepp av "Tri-ton" . Det var på sätt och vis, gratis reklam.

Å andra sidan, naturligtvis, det var fruktansvärt irriterande och nästan skrattretande att det tog denna långa.

Jag vet redan exakt vad min SMS signal kommer att bli . Vad är din?

(Uppdatering: Inte bara texter som ser ut som du kan ange egna ljud för nästan alla larm stilar nu. Nya röstmeddelanden, nya e-postmeddelanden, skickade e-post som skickas tweets, varningar kalender och varningar påminnelse)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar