måndag 11 juli 2011

Påslagen: Vill webOS

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/10/switched-on-wanting-webos/:
Varje vecka Ross Rubin bidrar Switched On , en kolumn om konsumenternas teknik.

Den sista Switched On diskuterade varför HP kan ha mer webOS framgång licensiering än Palm eller PalmSource någonsin gjorde med med Palm OS. För att uttrycka det i samband med en mer modern konflikt, kan HP: s telefoner är motsvarigheten till en Google Nexus enheter (men säljer bättre i HP: s ideal), konkurrerar med telefoner från andra Android intressenter. Även Nexus telefoner, dock i slutändan produceras av befintliga licenstagare som HTC och Samsung.

WebOS som legitimerad operativsystem skulle sannolikt konkurrerar mest direkt med Windows Phone 7, ett operativsystem som erbjuder licenstagare och konsumenter en viss valfrihet, men behåller en konsekvent användarupplevelse - särskilt som det är att försöka domstol utvecklare. Till skillnad från Windows Phone 7 är dock webOS snabbt byggs ut till nya formfaktorer, med styrplattan fungerar som det första konkreta bevis.

HP har sagt att det är mest intresserade av licensiering till företag som inte skulle konkurrera med den i dess kärnmarknader. För nu, låt oss räkna ut HP: s största PC konkurrenter Acer, Dell (som en gång kan ha försökt bygga upp en egen webOS-liknande plattform när det förvärvade Zing), Lenovo och Toshiba. Men många företag som skulle kunna bidra till att utveckla meningsfulla (i termer av absoluta tal utan också som en relevant utvecklingsplattform) skala för webOS på åtminstone den amerikanska marknaden erbjuder, åtminstone, telefoner. En handenhet licenstagare kan genomsyra webOS telefoner med funktioner som en 4,3-tums display som HP har skyggat för, men som har funnits i många framgångsrika smartphones.

Fortsätt läsa påslagen: Vill webOS

Påslagen: Vill webOS ursprungligen visades på Engadget på Sun, 10 Jul 2011 17:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar