måndag 11 juli 2011

College2Startup vill ansluta Startups till bästa unga talanger (och vice versa)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ZYkMxB4WecU/:

De mediaexperter bland oss kanske känner till "Hjälp en reporter Out" , eller HARO, vilket ger reportrar och bloggare att LÄMPLIG ATT CITERA källor och hjälper små företag marknadsföra sina varumärken. Det är en intressant, om inte helt bevisat, modell. Nu, tänk om du tillämpa denna modell för att starta företag, och start rekryteringsprocessen? Detta var Tolu Babalola är tänkte när han skapade College2Startup , en resurs för startups som vill hitta kvalitet kollegiala eller forskarutbildning talang.

Startups letar alltid efter talanger, och det är inte ovanligt att se etablerade företag acqu-hyra en start bara för att få tillgång till sin talang. Faktum är att Mark Zuckerberg gör ett företag av det . Men, som sagt, är det ingen enkel uppgift att hitta talang som är rätt passform för din start, särskilt med alla de vitt brus som kommer från sajter som CareerBuilder, Monster och Craigslist.

I skapandet College2Startup gjorde Babalola några snabba undersökningar av dem som för närvarande anställd på nystartade och fann att nästan två tredjedelar av dem var anställda baserat på remisser av vänner, tidigare kollegor, etc. Det skulle vara självklart, så att det kan vara ganska svårt för studenter och nyutexaminerade att hitta öppningar i startup om de inte råkar känna någon som redan är inne.

Således kan College2Startup blivande anställda att prenumerera på ett dagligt nyhetsbrev (som Babalola kyrkoadjunkter) för att få arbetstillfällen. College2Startup dagliga nyhetsbrev opt-in och tänkt att rikta endast de som har jobb-specifika talanger. När en blivande anställd tar emot nyhetsbrevet, kan han eller hon bläddra igenom listan över lediga jobb att hitta den möjlighet som passar dem bäst, och klicka för att ansöka direkt från nyhetsbrevet. Och när en användare har registrerat sig kan de filtrera resultat från arbeten listor också.

Naturligtvis kan modellen låter inte särskilt mind-blowing som sajter som Mediabistro (och många andra) erbjuder möjligheten att få skräddarsydda e varningar för de typer av jobb du söker och du kan ansöka direkt från dem som e-post. Så medan opt-in och tillämpa straight-från-en-e-post är häftiga funktioner, säger grundaren att det som skiljer College2Startup är hur det behandlar ansökningsprocessen. De frågor som företagen frågar blivande anställda på stora arbetsplatser tenderar att vara generisk, och de inte gör ett bra jobb med att ta reda på vad den sökandes specifika färdigheter.

Babalola sagt att han vill få intervjun rullande ända från den första ansökan, varför kandidaterna frågor om deras specifika expertområden. När användaren har klickat på "gäller" länken i e-post, till exempel, de tas till ett program sida där Babalola har arrangerat ett antal frågor han vet startups är angelägna om att se svaren på, innan kalla sökanden i för intervjun. Om jobbet är för ett backend utvecklaren på Groupon, till exempel, kommer de sökande att frågor som "Vilka språk har du koden?", Eller ombedd att tala om (och tillhandahålla länkar till) webbplatser de har byggt i det förflutna , länkar till deras GitHub profil, eller att ens en video introduktion.

Babalola sade att han tror att skicka svaren på dessa frågor direkt till nystartade kan hjälpa till att effektivisera processen och få bollen i rullning snabbare, så att starta företag har en relevant smyga-titt på prospectives tidigare intervjuer. Det hjälper också begränsa den ofta labyrintiska ansökningsprocessen inneboende till större webbplatser.

Men den stora g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar