måndag 11 juli 2011

Textning under körning fortfarande dödar, men det är på (lätt) nedgång

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eqBGMYDuIDg/texting-while-driving-still-dangerous-but-on-the-slight-decline.ars:

Titta runt på en genomsnittlig dag, och distraherad köra-speciellt eftersom det gäller mobiltelefon användning och SMS under körning, kan tyckas vara vanligare än någonsin. I verkligheten kan dock frekvensen av förarna med hjälp av mobiltelefoner eller skicka sms är sjunkande, enligt en 50-sidig rapport som sammanställts av råd Highway Safety Association (GHSA). Trots detta är personer som använder prylar när du kör ett säkerhetsproblem, särskilt när det gäller textning.

Trots att nästan allomfattande avtal som distraherad bilkörning är en dålig sak, pekade GHSA verkställande direktör Barbara Harsha att många forskningsrapporter i ämnet är ofullständiga eller motsägande. På grund av detta undersökte GHSA mer än 350 forskningsrapporter i ämnet för att sätta ihop sin rapport i ett försök att befästa den tillgängliga information och att hitta trender, men Harsha noterade att ytterligare studier fortfarande behövs för att fullt ut förstå omfattningen av problemet.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar