måndag 29 augusti 2011

BitTorrent-användare inte "agerar i samförstånd," så domaren snedstreck massa P2P fall

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/CoFv4QVUzWg/bittorrent-users-dont-act-in-concert-so-judge-slashes-mass-p2p-case.ars:

Steele Hansmeier, de förhindra piratkopiering advokatbyrå som har rutinmässigt hamras av domare i Illinois, är nu blir hamras av domare i Kalifornien. Företaget har försökt desperat att avvärja alla de vanligaste invändningarna mot dess massa fildelning stämningar över nätet porr, och har även vidtagit för att geolocating IP-adresser innan de lämna in en stämningsansökan, dess hårddisk Productions fall i Kalifornien gick bara efter 188 IP-adresser som verkade ligga i staten. Men företaget fortfarande hade hela sin fall avskiljas till en enda svarande förra veckan.

Geolocation verktyg kan hjälpa till att övertyga skeptiska bedömer att en rättegång är mer än en nationell fiske expedition, ett i huvudsak inriktade människor utanför en domstol personliga jurisdiktion. (Domarboken i andra länder har uttryckt irritation sådana verktyg inte användes först för att sålla i listan över IP-adresser.) Men P2P stämningar har andra problem, inklusive det faktum att de i allmänhet "join" människor som har lite gemensamt förutom en smak i digital porr (i detta fall "Amateur Allure - Erin"). Och alltmer kunniga domare nu parsning påståenden om BitTorrent med en lärd öga för att se om dessa åtalade verkligen bör knytas.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar