måndag 29 augusti 2011

Weird Science avvisar sperma av låg-status kompisar

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cn9GklouuTk/weird-science-rejects-the-sperm-of-low-status-mates.ars:

Socialt underordnade risken avstötning-deras spermier: höns behöver inte vara alltför sparsmakad om vem de para sig med, att de fortfarande utövar någon kontroll över vem som fäder deras avkomma. Höns har en förmåga att mata ut spermier som just har varit in på dem. Nu kommer ord som hönsen tar sociala ställning av den manliga beaktas vid beslut om vilka spermier för att mata ut. Trots att "mönster av sperma utnyttjande av kvinnor är svåra att påvisa," författarna lyckats mäta både mängden spermier som är utkastade och vad det representerar i form av en bråkdel av det avvisade totala spermier (den "ejection intensitet," i deras termer). Hanar som är lägre ner i rangordningen har de högsta utmatning intensitet.

Det verkar lättare att svara "Är ​​vi framme snart?" jakande på väg hem: Forskare har nu kommit till rätta med " hemresan effekt ", som är känslan av att komma hem från en avlägsen destination går snabbare än att komma dit gjorde i första hand. Efter att ha visat att det gäller att resa med cykel och buss, och även när människor helt enkelt titta på någon annan resa, hade författarna en del människor tillbaka av en annan, ekvidistanta väg. Resan tillbaka sågs fortfarande. Författarna föreslår att de flesta människor underskattar resan innan du tar den, skapa ett intryck av att det tar lång tid. Det intrycket sätter sedan upp dem för att uppleva återvända som kortare, även om det inte är.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar