måndag 29 augusti 2011

Ny utveckling i atomär slå klocka teknik noggrannhet register kan inspirera Ke $ ha nästa träff

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/29/new-developments-in-atomic-clock-technology-beat-accuracy-record/:
Enligt en färsk Penn State studie som använder ett nytt sätt att beräkna tid att berätta precision, CsF2 cesium-baserade atomur är Storbritanniens National Physical Laboratory nästan dubbelt så exakt som trodde från början - vilket betyder att den bara kommer att vinna eller förlora en enda sekund under loppet av 138 miljoner år. Detta atomur är inte den enda konkurrenten till bäst-i-show, som forskare vid University of Tokyo har också aviserat ett nytt rekord, som hävdar att deras optiska gitter atomklocka konstaterar atomer en miljon gånger snabbare än en traditionell atomur - Uppnående noggrannhet upp till 18 siffror i en en andra mätning. Trots att forskare säger att tekniken skulle vinna eller förlora en sekund betydligt snabbare än cesium-baserade mängd (31,7 miljoner år), skulle det förändra det sätt forskarna uppfattar tid och rum, vilket ger oss nya insikter om grundläggande fysikens konstanter.

"Fram till nu har klockor varit tänkt som verktyg för att med gemensamma tid. Men med klockor som denna, omvänt, kan vi förstå att tiden går i olika hastigheter beroende på tid och plats en klocka på", sa Hidetoshi Katori av University of Tokyo. Naturligtvis kan både atomur håller oss i tid, men de har också praktiska tillämpningar för allt från djupa rymden nätverk, för att förutsäga jordbävningar och GPS-navigering. Med denna typ av noggrannhet, ser ut som ingen av oss kommer att komma undan med att visa upp sent till arbetet längre. Kolla in en video om den optiska gitter klockan efter pausen.

Fortsätt läsa Ny utveckling i atomär slå klocka teknik noggrannhet register kan inspirera Ke $ ha nästa träff

Ny utveckling i atomär slå klocka teknik noggrannhet register kan inspirera Ke $ ha nästa träff ursprungligen visades på Engadget på Mon, 29 Aug 2011 01:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink BBC News | källa NPL | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar