måndag 29 augusti 2011

Quixey höjer $ 3,8 miljoner för ett fungerande sökmotor för program

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/MQDE0COGPoA/:
QuixeyLogoWhiteBG

Quixey , det Palo Alto-baserade startup det är att bygga en fungerande sökmotor för program, meddelade idag att man har avslutat en $ 3.800.000 serie A finansiering runt. Investeringen leddes av amerikanska Venture Partners och WI Harper Group , med deltagande från Webb Investment Network tillsammans uppföljningsinvesteringar Eric Schmidts Innovation strävanden . Serien En rund bidrar till $ 400K Quixey upp i april från Innovation strävar efter, vilket innebär totala investeringen till $ 4,2 miljoner.

Vi har alla hört (och kanske till och med hånade) den spydighet "Det finns en app för att". Det är faktiskt en underbar kvalitet i den mobila revolutionen: Det finns verkligen en app för det mesta du kan tänka dig, från att kalla en taxi för att hantera ditt schema för att söka efter hudcancer eller murmors hjärta. Men, det är också överväldigande, och söka efter app som du vill ha är inte lätt. Det finns en massa oväsen, och en hel del ofullkomliga metoder för app sökning.

Quixey in i spelet med avsikten att bygga en ny typ av sökning, gjutna specifikt till de unika egenskaperna att söka efter dem överallt men ibland svårfångade apps. Deras lösning, myntade "funktionella sökning", som inte bara läser de stora app butiker, men kryper bloggar, granska, forum och sociala medier för att bygga en verkligt heltäckande bild av vad en app kan göra - genom recensioner, word of mouth och demonstrationer.

Quixey sökmotor kan användaren skriva in frågor som "baseball poäng", och få en lista över program som erbjuder just det (som de sedan kan kan filtrera efter plattform). Och det bästa är att sökmotorn suppors Windows och Mac-program, iGoogle, förlängningar och mycket mer. Det är inte bara iOS och Android.

Även Quixey tycks vara att konkurrera med till exempel Chomp och andra har den uppstått även det mervärde proposition om att kunna makten söka efter andra program och webbplatser - precis som Google - att bidra till spridningen sin sökmotor på tredje parts webbplatser över hela webben.

Inte så överraskande är då att Eric Schmidts Innovation strävar efter att investera i en bra app sökverktyg. Att ta in externa information och data från bloggar, granska, och utanför, verkligen skapar ett extra lager av djup till ca sökning (särskilt i att vara plattformsagnostiska), precis som driver sökning på webbplatser ger Quixey möjlighet att skala och bli blandas med de allra webbplatser som genomsöks. Startprocessen kommer att använda sin nya investeringar för att fortsätta säkra partnerskap med App butiker och andra stora tredje part resurser app, och enligt Quixey laget, det finns fler än 25 potentiella partnerskap på gång. Ju fler partners blir mer effektiv sökmotorn.

Det är en intressant ny metod, denna "funktionella sökning", och från min erfarenhet så här långt, fungerar som annonseras. Klämta i att låta oss veta vad du tycker. Mer om Quixey här .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar