torsdag 29 september 2011

Åh, Nokia. Ett annat 3500 Människor permitterade, trimmad Manufacturing Operations Down

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Qzya8LjHso4/:
nokia-logo-1

Nokia morse meddelade "planerar att vidta ytterligare åtgärder för att anpassa sin arbetsstyrka och operationer". Du vet vad det betyder: massuppsägningar och lite till. I ett pressmeddelande säger den finska mobil jätte det kommer att minska sin personal med minst 3500 anställda vid utgången av 2012.

Nokia säger också att det kommer att bli minskningar i tillverkning; bolaget stänger sin fabrik i Rumänien i slutet av detta år och säger att det kommer att fördubbla ned på sina asiatiska fabriker i stället.

Nokia kommer också "se över de långsiktiga roll" av sin tillverkning i Salo (Finland), Komarom (Ungern) och Reynosa (Mexiko).

I ett separat uttalande Nokia säger att den har hittat en ny arbetande styrelseordförande för Nokia Siemens Networks (nuvarande ordförande Olli-Pekka Kallasvuo trappar ner), och att det är att investera ytterligare 500 miljoner euro (ca $ 682.000.000) i branschen - som kommer sin partner Siemens.

Joy till världen!

Vilken trainwreck.

Hela pressmeddelandet:

Nokia fortsätter att anpassa sin personalstyrka och verksamhet

Esbo, FINLAND-(Marketwire - Sep 29, 2011) -

Nästa fas av förändringar för att förbättra effektiviteten inom tillverkning, Plats och handel, och stödfunktioner

Espoo, Finland -

Nokia tillkännagav idag planer på att vidta ytterligare åtgärder för att anpassa sin personalstyrka och verksamhet.

De åtgärder som stödjer både genomförandet av bolagets strategi och besparingsmål bolaget meddelade tidigare i år, och även mål för att få effektivitet och snabbhet till organisationen.

Tidigare i år tillkännagav Nokia förändringar i huvudsak fokuserat på att anpassa sin FoU-verksamhet i smarta enheter och mobiltelefoner. Idag meddelade företaget i nästa fas av operativa anpassning, som innehåller planer för minskning av tillverkning, Plats och handelsföretag, och stödjande funktioner.

Nokia planerar att anpassa sin produktionskapacitet och förnyar sin tillverkning för att bättre tjäna sitt globala nätverk av kunder, partners och leverantörer på följande sätt:

- Fokus sin tillverkning har telefonen på dessa platser med optimal närhet till leverantörer och viktiga marknader. Som ett resultat, planerar Nokia att stänga sin fabrik i Cluj, Rumänien i slutet av 2011, som Nokias stora volymer asiatiska fabriker ge större skala och förmåner närhet.

- Se över långsiktig roll av sin tillverkning i Salo, Finland, Komarom, Ungern och Reynosa, Mexiko. Dessa fabriker väntas fortsätta att spela en nyckelroll i att tjäna europeiska och nordamerikanska smartphone kunder, men planen är att successivt flytta sitt fokus på kund-och marknads-specifika program och förpackningen anpassning. Det uppskattas detta skulle ha en inverkan på antalet anställda under 2012, utan påverkan under 2011. Nokia kommer att inleda diskussioner med personalrepresentanter och intressenter i dessa områden, och räknar med att ha mer insyn i de eventuella anställda effekter under det första kvartalet 2012.

Nokia har tidigare meddelat sina planer att skapa ett Plats och handelsföretag konsolidera plats tillgångar inklusive NAVTEQ och Nokias sociala tjänster läge verksamhet. Som ett led i att befästa denna verksamhet, Nokia har identifierat potentiella synergier och möjligheter att öka effektiviteten genom automatisering. Plats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar