torsdag 29 september 2011

Funktion: Som Tevatron Collider slocknar, resonerar Fermilab en myon-rik framtid

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/TJZ0t0QtsDE/as-its-tevatron-collider-goes-dark-fermilab-ponders-a-muon-rich-future.ars:

Sedan 1980-talet, den amerikanska regeringens Chicago-området Fermilab har varit i spetsen för högenergifysik. Det är till stor del tack vare Tevatron, maskinen som först nådde de energier som behövs för att upptäcka den sista kvark i standardmodellen. Men Tevatron har kommit till slutet av sin kör, vid 02:00 på fredag, kommer det att stängas av för sista gången (en händelse som kommer att direktsändas ).

Flytten kommer att flytta fysiker fokus över Atlanten, till Large Hadron Collider (LHC) vid CERN. LHC kommer sannolikt att njuta av en lång sikt på toppen av partikelfysik, men i tid, den också kommer att ersättas. Vad kan komma härnäst? Om Fermilab forskare har sina sätt kunde partikelfysik migrera från hadroner till myoner. Men att få det kommer att ta tid, forskning, och de allvarliga tillämpning av tid dilating relativitet.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar