torsdag 29 september 2011

Island får ett datacenter att kalla sina egna, fortfarande tror på älvor

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/29/iceland-gets-a-data-center-to-call-its-own-still-believes-in-fa/:
Du säger Island , vi omedelbart tänker Eyjafjallajökull - och nej, vi har inte haft en narkoleptiska kollaps på just dessa nycklar. Det har gått över ett år sedan att vulkanen svepte rubrikerna och avbröt flygtrafiken, som ger utomstående en skev uppfattning om landets geologiska beständighet. Tja, haters förbereda sig för att få serveras, eftersom Verne Global är att inrätta datacenter butik i hemlandet av en viss svan-bär pop pixie, och utnyttja det överflöd av förnybara resurser i högsta hugg. För att göra detta är företaget kontrakterade brittiska Colt Group att bygga separata delar av sina planerade datacenter och put'em alla tillsammans på platsen för en tidigare Nato-bas - valt för sin skenbara stabilitet. Läget är idealiskt i att regionens naturligt sval climate'll hålla servern temperaturer ner, förutom att ge centrum med billig vattenkraft och geotermisk energi. Räkna uppgifterna gård till vara igång i Keflavik i oktober när det är planerat att slutföras - med välsignelse av små människor, naturligtvis.

Island får ett datacenter att kalla sina egna, fortfarande tror på älvor publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 29 Sep 2011 14:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar