torsdag 29 september 2011

Planeterna är justerade: Facebooks Spartan och iPad projekt att lansera i början av veckan

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/frroMhgolOM/:
eclipse95

Tidigare ikväll, fann Alexia och postat några skärmdumpar på något som du såg väldigt lik den mytomspunna " Project Spartan ". Kort därefter tog Facebook ned på sidan i fråga. Och av goda skäl. Det var Project Spartan, har vi bekräftat nu.

Whoops.

Jo, att vara rättvis, har jag hört många gånger att de egentligen inte kalla det så internt. Det kan vara ett namn som externa utvecklare använder. Oavsett - vi vet alla vad jag menar. Det är HTML5-baserade mobila plattform som Facebook har byggts i hemlighet i flera månader. Och nu är det gjort. I själva verket har det gjorts ett tag. Från vad jag hör, har man väntat på en sak ...

Och det är där saker och ting bli riktigt intressant.

Med risk för att låta som Pojken som ropade varg, jag ska bara säga det: Facebooks iPad håller på att lansera. Det har också varit redo att gå ett tag nu, men det har hållits uppe av en del interna back-och-tillbaka mellan Apple och Facebook. Och Projekt Spartan har väntat på den iPad.

Tidigare i veckan, Mashable rapporterade att Facebook är iPad skulle starta på Apples iPhone evenemang denna kommande tisdag. För vad det är värt, vi har hört Facebook faktiskt planerar att lansera iPad på egen iPad / Spartan händelse på måndag. Men de är fortfarande diskutera allt detta med Apple. Och Apple har varit väl känt att förändra saker i sista sekunden. Det är möjligt att de vill Facebook för att lansera denna på scenen vid sina evenemang att visa upp några av de nya HTML5 funktionerna i iOS 5 (som också formellt kommer att premiärvisas på händelsen).

Jag tror att den måndag lanseringen är en reservlösning alternativ. Facebook är tydligen redo att gå med eller utan Apple.

Förra veckan noterade vi att den viktigaste utvecklaren av Facebooks iPad kvar i frustration över förseningar med ca. Återigen, detta är allt om Facebook / Apple relation. Tro inte på App var ganska redo att gå ett par månader sedan? Varför var det i live-koden ?

Spartan har också varit försenad några gånger. På senare tid har vi hört en hel del om samarbetet mellan Apple och Facebook på projektet. De två (Facebook iPad och Facebook Spartan) nu gick i höften, verkar det. Man startar inte utan den andra. Och tydligen är allt detta med Apples välsignelse.

Men gör inga misstag, är förhållandet mellan de två företagen svagt i bästa fall. Båda vet att de förmodligen skulle vara bättre att arbeta tillsammans, men båda tror också att de egentligen inte behöver varandra. Därför dansen vi har att se och höra om. De två är frenemies. Men lanseringen av Google + har gjort en gemensam fiende mycket tydligt ...

Den här gången ser det ut att som planeterna är att rikta. Källor på båda sidor visar ett stort Facebook/Apple/iPad/HTML5 tillkännagivande sker i början av nästa vecka ett eller annat sätt. Den här gången skulle jag inte satsa mot det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar