söndag 11 september 2011

Artister hacka Sony Ericssons Xperia-telefoner för att se det osynliga universum, använder eld som en blixt

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/11/artists-hack-sony-ericssons-xperia-phones-to-see-the-unseen-uni/:
För de flesta av oss, mobiltelefoner är för textning, ringa och kanske en och annan tweet, men vad händer när du lämnar dem till några av världens mest kreativa hjärnor? Att ge hackare, konstnärer och intellektuella fritt spelrum att röra med olika Xperia -telefoner , fann Sony reda på hur kapabel sina telefoner egentligen är. Använda några tweaks och hacka, var konstnärer kunna skapa en installation som andas eld när du tar en bild, en fjärrstyrd båt med GPS och en cykel som använder färgat ljus att precisera hemliga ord bara när fångas på kameran. När Sony frågade astrofysiker Joshua Peek för att ge det en chans, han tog hela himlen kartor och teleskop bilddata för att skapa en app med en upp-nära bild av elektromagnetiska mönster på himlen. För att spetsa till projektet, som består musiker Annabel Lindquist en låt baserad på ljudet av Paris hon in med en Arc . Nu, om de bara kunde mod en att undvika avbrutna samtal, skulle vi vara redo. Videor för deras uppfinningsrikedom i aktion efter rasten.

Fortsätt läsa Artister hacka Sony Ericssons Xperia-telefoner för att se det osynliga universum, använder eld som en blixt

Artister hacka Sony Ericssons Xperia-telefoner för att se det osynliga universum, använder eld som en blixt ursprungligen visades på Engadget på Sun, 11 Sep 2011 04:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Xperia Studio | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar