söndag 11 september 2011

Hackathon Höjdpunkter: Personal favoriter från Störa SF hackathon

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/mukpTsncukQ/:
scaled.IMG_2533

Det har gått nästan 24 timmar sedan början av hackathon och hax0rs har hax3d. Vi har sett 130 projekt kastade på bara 60 sekunder vardera, allt skapas på under 24 timmar.

Även om alla av projekten var underbara (verkligen - detta var kanske vår bästa hackathon ännu), träffade några av dem riktigt rätt nyckel med TechCrunch författare i publiken. Utan inbördes rangordning (och utan uppgift om vem som kan gå iväg en vinnare), en del av personalen favoriter:

ClubReport - Ger dig en live audio ström av klubbar runt om i staden, hjälper dig att lista ut vilken som du vill hoppa till.

Justabout - En About.me för företag. Lätt, 30-sekunders webbplatser för företag, syftar i första hand att gruppera sina konton för sociala nätverk tillsammans i en lätt att hitta plats.

Väder Checker - En mashup av Weather Underground och Google Kalender. Automatiskt skannar din kalender för kommande evenemang, och varnar dig om väderprognosen för dessa dagar har vänt till det sämre.

SportBot: Övervakar och analyserar tweets om sportevenemang, och skapar en levande blog-esque textsammanfattning av händelsen baserat off populära tweets.

Ex-Rated: Här kan du betygsätta dina Exes och granska betyg av potentiella friare.

Låt oss dricka ikväll: Punch i din mobiltelefon, svara på några frågor, och det kommer att varna dig när andra närliggande söker främlingar att dricka med

@ Shopr - matchar köpare och säljare på Twitter. Det är ungefär som en Craigslist för Twitter. I grund och botten använder @ shopr Gnip att bryta Twitter brandslang för människor som säljer saker och funderar på att köpa varor.

SharedRoll.com : Låter dig skapa grupp förvaltade fotoalbum på fluga.


Packmule - En annan enkel att använda gruppen verktyg fotodelning.

Var är Waldy? - "Wheres Waldo" på riktigt foton. Automatiskt plockar ett ansikte i en bild och uppgifter användaren att hitta den.

PassMyWill: "Din vilja för online-tillgångar". Distribuerar ditt sociala nätverk lösenorden till dina betrodda nära och kära när du dör. Oavsett om du är död bestäms av sociala nätverk, följt av en död mans Switch e-post.

Diskly: Direkt feedback till DJ på en verklig plats. Söker din iPod-bibliotek efter låtar som liknar den som spelas på arenan, och låter du föreslå dem till DJ.

Sergeant Skam: Du skapa uppgifter för dig själv, då ger tillgång Sergeant skam inlägg på din Facebook-vägg. Misslyckas med att avsluta din uppgift (avgörs av om du har checkat in din uppgift den förinställda antal gånger)? Sergeant Skam kallar dig offentligt.

SlideJoin.com - En tjänst som låter dig följa med presentationer direkt på telefonen.

Karpool: ". Det enklaste sättet att organisera samåkning med dina vänner" Logga in med ditt nummer, lägg till din ryttare, och börja en resa. Karpool kommer att visa din ryttarens nuvarande platser, och oavsett om de är redo att lämna.

MilkMe.co: Uh oh - du är nästan slut på mjölk! Texten "Lägg till mjölk" till en förutsättning telefonnummer och mjölk kommer att anlända nästa dag. Storbritannien endast som det bygger på Tescos API.

Facefuse: Använder iOS 5: s system för ansiktsigenkänning i kombination med Face.com är ansiktsigenkänning API. När ett ansikte upptäcks återgår den en Wik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar