söndag 11 september 2011

Weird Science kan inte hitta den osynliga musen

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/1PDJTGWkv4o/weird-science-detects-a-spring-break-baby-boom.ars:

Kanadensiska Girls Gone Wild på spring break ... leder till en märkbar babyboom nio månader senare. Det är en tolkning av de data som erhålls genom att spåra alla de graviditeter som hanteras på ett Ontario sjukhus. För vuxna verkade befruktningstakt nå en topp kring det är sportlov, en topp som var frånvarande hos ungdomar. Dessa flickor hade en topp uppfattning i mars. "Det finns flera rimliga förklaringar till den blygsamma men verkliga skillnaderna i denna studie," skriver författarna, innan tyder på att en av dem är "social / skola händelser som leder till ökad sexuell aktivitet."

Fermilab forskarna räkna ut hur man undviker att vända ett flygplan gången i en stor folk kolliderare: Det finns ett begränsat antal upplevelser som kan utlösa dina korrespondent att åka på en mördande framfart, men ombord på ett kommersiellt flygplan är en av dem. Lyckligtvis har en fysiker åtminstone försökte komma till undsättning genom att utarbeta en strategi plan internatskola som är fenomenalt effektivt, även om det skulle vara omöjligt att genomföra i en verklig flygplats. Fermi Jason Steffen hade utarbetat ett system där passagerare var ombord på ett exttraordinarily organiserat sätt: I en enda uppsättning, beställde baksidan av flygplan till fronten, med alla i ett set upptar samma plats i varannan rad. Nu, eftersom varje stannade för att få avgöras, hade de lite utrymme i gången till sig själva för att organisera och lagra objekt innan du tar en plats och innan nästa som vandrade i.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar