söndag 11 september 2011

@ Shopr Ansluter köpare och säljare på Twitter

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/GQhlqO7Ux4Y/:
@AtShopr

Inte en dag går att jag inte ser något av Twitter-användare jag följa Tweet en begäran om ett objekt, till exempel i sista minuten biljetter, eller inlägg om en nyligen tillgängliga objekt, t.ex. en lägenhet att hyra. Som Twitter har blivit de facto-broadcast-nätverk , en del av det innehåll som delas kretsar kring att köpa och sälja varor via användarnas sociala graf. @ Shopr, som utvecklades på TechCrunch Störa hackathon under de senaste 24 timmarna, lanserar en tjänst som matchar köpare och säljare på Twitter. Det är ungefär som en Craigslist för Twitter.

I grund och botten använder @ shopr Gnip att bryta Twitter brandslang för människor som säljer saker och funderar på att köpa varor. Tjänsten grundare säger till mig att i sin inledande forskning för närvarande cirka 7000 Tweets per timme avser handel och människor som vill köpa och sälja objekt (över 5000 sälja relaterade Tweets skickas varje timme).

Köpare kan söka på @ shopr webbplats, genom att ange objektet önskade och deras placering. @ Shopr kommer att matcha köpare med rätt Twitter-användare som har twittrade om objektet att sälja. Köparna kan också Tweet @ ShoprBuy med vad de vill och var de vill ha det och tjänsten tills Tweet tillbaka när de hittar önskat objekt. @ Shopr kommer även att låta användaren se bilder av objektet också.

Om du är en säljare och du Twittra om utstationering ett objekt kommer @ shopr ytan inlägg i deras sökmotor så länge de gör det klart vad de säljer och där de säljer det. Säljare kan också tweet @ ShoprSell med vad de säljer, plats och en be pris och @ shopr kommer att matcha detta med en begäran från en köpare.

Och för en idé som bara föddes 24-timmar sedan, har @ shopr team övertygad ett antal lokala återförsäljare att delta i deras försäljning av tjänst. En lokal San Francisco REI är notering flera av deras cyklar, tält och ryggsäckar (från REI märket) med atShopr. San Francisco bokhandel Dog Eared Böcker Hast listat några av sina register, kommer Lost Weekend video att lägga ut nisch-genre filmer och minnessaker är musikaffär Vattuman Records lägger också några av deras skivor som säljs via tjänsten.

@ Shopr säger att för närvarande den mest önskade objekt läggs ut på Twitter ingår cyklar, böcker, lägenheter, biljetter. Det som gör tjänsten unik är att den låter säljare och köpare att expandera utanför Twitter sociala graf-som kan vara mycket användbart för både köpare och lokala handlare och varumärken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar