söndag 11 september 2011

Var var du # OnSept11?

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eOsoupvx1TM/:
WTC Sept11

11 september är vår generations JFK mordet: alla minns var de var på den traumatiska dagen. Oavsett om du var i närheten av attackerna i New York, Washington och Pennsylvania eller titta i skräck på långt håll, det är en dag som förändrade vårt land och många av våra liv. Idag kommer att fyllas med minnesstunder och konstant TV-bevakning, men några av de mest gripande minnen är redan sker på Twitter där människor delar där de var och vad de gjorde.

Jeff Jarvis , som var nära World Trade Center den dagen, idag Twitter ut hans livfulla minnen av hur det var att vara vid Ground Zero (tyvärr fick hans Twitter-konto hastighetsbegränsad kort eftersom han var Twitter så mycket, men nu återställs). NPR: s Andy Carvin samlar många av de tweets och återutsändning dem med hjälp av # OnSept11 hashtag (han är också samla dem i en Storify här ).

Alla har ett minne om var de var och hur det kändes. Jag bodde i San Francisco på den tiden, och vaknade till nyheterna. Detta var precis efter det första planet träffade World Trade Center och ingen visste vad som pågick. Jag vände på TV och ringde min flickvän i New York (som nu är min fru). Hon var på Fifth Avenue titta på röken böljande från ett av tornen. Sedan det andra planet träffade, skulle samtal går inte igenom längre, och landet kom till en skrikande stanna. Åtminstone för några dagar. Flygplan var jordad och ingen skulle gå i närheten av en hög byggnad som helst. Var var du # OnSept11?


Jeff Jarvis
Jag såg människor som använder något, även Snapple Iced Tea, att tvätta damma av sig själva. # 911

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar