söndag 11 september 2011

Spotify och Ford Team tillsammans för att visa upp musiktjänsten First In-Car Integration

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/0qLwg_MSwUY/:
FordSync1

Idag på TechCrunch hackathon, Ford, den näst största biltillverkaren i USA samarbetar med Spotify, det snabbväxande svenska musiktjänsten som nyligen anlänt i USA, för att visa de aktuella möjligheterna i bilen App innovation samt den nya rösten -aktiverade Ford SYNC -system. Bara för att förtydliga: Detta är inte en "officiell partnerskap", det är bara en cool hacka tänkt att visa hur enkelt det är att integrera med SYNC. För dem obekanta, är Ford SYNC i fordonet kommunikation och underhållningssystem som tillåter förare att göra handsfree-samtal, samt styra musik och annan underhållning i bilen med sin alldeles egna stämband. SYNC nyligen lagt integration med AppLink (i 2011 Ford Fiesta för nu) så att handsfree-användning av smartphone apps i bilen.

På hackathon idag, erbjöd Ford utvecklare möjlighet att lära sig mer om SYNC API och visa hur man kan integrera program som Spotify i SYNC. Detta är Spotifys första i bilen integration, och det är fortfarande en första hacka, men det är en ganska bra start. Vi hoppas detta blir en långsiktig Ford / Spotify strategi.

Den enorma tillväxten av smartphone apps har skapat behov och möjlighet att erbjuda samma röststyrd lösning för apps att förarna använder nu i bilen - men det har också att stanna säkert. "Titta ma inga händer!" Är aldrig något du vill höra medan en bil med någon. SYNC ger användarna, via röst assistans, med möjlighet att enkelt kontrollera sina bilens multimedia och funktioner app, och vid hackathon idag Spotify är ombord i passagerarsätet.

Enligt Julius Marchwicki, SYNC AppLink programchef var TC hackathon det perfekta stället att starta till att ge utvecklarna den information de behöver om Fords nya API och SDK för att få utvecklare hacka på underhållning i bilen och app godhet.

Så precis vad som är möjligt för utvecklare med SYNC AppLink vid denna punkt i sin utveckling? När du arbetar med SYNC-aktiverade smartphone apps, utvecklare kan skapa ett gränssnitt röst användare med SYNC är i fordonet systemet taligenkänning, skriva information på radio huvudet display eller i fordon pekskärm, med hjälp av text-till-tal-motor, i fordonet meny system för att ge kommandon för sina mobila app, och data fordon, som hastighet, GPS-position, och bränsleekonomi. Alla bra saker att veta, och det är trevligt att se Ford, ett företag som inte ser så het för några år sedan, att få in på innovation tåget.

SYNC AppLink kommer att finnas i 10 modeller (av Ford fordon) från och med 2012, bland annat Ford Fusion, Fusion Hybrid, Mustang, Shelby, Fiesta, F-150, med mera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar