tisdag 4 januari 2011

Chrome stänger ute året med tio procent webbläsare aktie, vinster på bekostnad av IE

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/chrome-closes-out-the-year-with-ten-percent-browser-share-gains/:
Det kanske inte precis ser ut som en stor förändring i diagrammet ovan, men 2010 utgjorde något av en milstolpe år för Googles Chrome webbläsare. Det började 2010 med en marknadsandel på drygt fem procent, och lyckades dubbla under loppet av året för att stänga ut saker på en trevlig, ens tio procent, enligt statistik från Net Applications. Dessa vinster, som ni kanske tror, kom till stor del på bekostnad av Internet Explorer , som fortsätter sin långsamma, långsamma nedgång, men fortfarande hänger på en befallande 57 procent marknadsandel. När det gäller resten av de stora aktörerna, halkade både Firefox och Opera aldrig så lite under loppet av året, medan Apples Safari fick drygt en procent till slutet av året på 5,9 procent.

Chrome stänger ute året med tio procent webbläsare aktie, vinster på bekostnad av IE som ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 3 jan 2011 19:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa NET-applikationer | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar