torsdag 13 januari 2011

Rovi stämmer Amazon och IMDb för intrång i patent TV-guide

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/13/rovi-sues-amazon-and-imdb-for-infringing-tv-guide-patents/:

Rovi låter vänligt nog, men företaget brukade kallas Macrovision - och ökända DRM leverantören bara stämde Amazons IMDb.com förra veckan för överträdelse av fem av patent-TV. Patenten kom tillsammans med Rovi förvärv av Gemstar, och de omfattar allt från interaktiva programguider för att köpa produkter on-demand till schemaläggning inspelningar från en dator - ett enormt utbud som verkar slå allt från QVC till Xfinity TV IPAD app . Som förmodligen förklarar varför Rovi säger att det har handlar om alla från Apple till Yahoo - mellan sina TV-tablåer produkter, senaste inköpet av en betydande videobibliotek, och den nuvarande tvister med IMDb verkar det som företaget menar allvar med att lämna sin DRM- centrerad rötter bakom och flyttar in internetinnehåll distribution.

Rovi stämmer Amazon och IMDb för intrång av patent TV ursprungligen visades på Engadget tor, 13 Jan 2011 05:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Techdirt | källa PaidContent (PDF) , PaidContent | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar