måndag 9 maj 2011

"Mirakulöst" Aeros luftskepp som att flyga fram till 2013, tack vare DOD finansiering

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/09/miraculous-aeros-airship-set-to-fly-by-2013-thanks-to-dod-fun/:
Är du nostalgisk för en tid då ordet "Zeppelin" stod för maklig interkontinental resa för de rika och berömda, snarare än bas-tung bärbar ljud och MOTOBLUR telefoner ? Ta hjärta, som ukrainska företagare Igor Pasternak påstår sig ha löst "flytförmåga problem" som länge har begränsat nyttan av luftskepp. Problemet är att brinnande bränsle eller tappa last lättar fartyget, som då behöver ventilera kostsamma helium för att återvända till jorden, utan ett sätt att kontrollera bärighet, bli starter och landningar komplicerat till den punkt av värdelöshet. Pasternak påstår sig ha löst detta stötestenen genom att komprimera dyr gas, och därmed bevara den för senare användning. Försvarsdepartementet (som älskar sin warblimps ) har anlitat hans företag, Aeros, att ge en fungerande demonstration av 2012-13. Dubbade Pelican kommer det bara flyga utan en nyttolast på första - men om tekniken visar sig möjligt, kan vi bara se en ny era av luftskepp.

"Mirakulöst" Aeros luftskepp som att flyga fram till 2013, tack vare DOD finansiering ursprungligen visades på Engadget på måndag, 9 maj 2011 05:38:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa Aviation Week | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar