måndag 9 maj 2011

Orolig data mössor? Så här gör du för att kontrollera din användning

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/jqsKLnDNFks/worried-about-data-caps-a-visual-tour-of-bandwidth-use-monitors.ars:

Bandbredd mössor är i ropet dessa dagar, i Nordamerika och runt om i världen . Vi pratar om det ökända tak på hur mycket bredband data du kan använda innan din ISP börjar debitera dig extra, eller sakta ner din uppkoppling, eller forma din trafik användning (t.ex. blockerar tillträde till vissa tillämpningar).

AT & T: s skinande nya mössor inleddes den 2 maj: 150GB i månaden för DSL och 250GB för Uverse. AT & T kunder kommer att få en $ 10 avgift om de passerar över linjen, med som ding upprepas för varje 50GB därefter. Comcast som en 250GB mössa under 2008. Kanadensiska Internetleverantörer har haft dem ett tag också.

Ars läsare skriver ibland i att fråga oss hur de kan övervaka deras bandbredd användning för att undvika extra avgifter. Här är några länkar och bilder från stora Internetleverantörer, som i stort sett representativa för de verktyg som används av de flesta leverantörer av Internet.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar