måndag 9 maj 2011

Poker chip-storlek anordning icke-invasivt åtgärder hjärna temperatur, intriger Le Chiffre

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/08/poker-chip-sized-device-non-invasively-measures-brain-temperatur/:
Har du någonsin känner Portal 2 är att göra din hjärna överhettas? Du bör få det kontrollerat, och tack vare forskare i Norfolk, Virginia, finns det ett enklare sätt att göra det. The Children's Hospital av kungens döttrar har utvecklat en apparat diametern av ett poker chip som sitter på toppen av en patientens huvud, genom att spåra mikrovågor att alla mänskliga vävnader producera, beräknar hjärna temperatur utan att behöva stökigt skalle Imponerande. De vågor passerar genom benet för att ge läkarna exakt, up-to-the-minuten resultat, som kan bidra till att förhindra hjärnskador på grund av överhettning. En möjlig användning för tekniken hjälper hypoxiska (syre saknas) spädbarn, som kan behandlas med kyla behandlingar. Naturligtvis kan du göra nog göra med att gamla hem botemedel: bara sätta en påse frysta morötter på huvudet nästa gång GLaDOS har du illa till.

Poker chip-storlek anordning icke-invasivt åtgärder hjärna temperatur, intriger Le Chiffre publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 8 MAJ 2011 19:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmag | källa Vetenskap Newsline | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar