måndag 9 maj 2011

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: framtidens städer, Aqua Star, och 0-60 på 3,4 sekunder ... med en go-kart

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/08/inhabitats-week-in-green-cities-of-the-future-paper-gadgets/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Vad kommer den högteknologiska staden framtiden ut? Denna vecka Inhabitat förde er en tjuvtitt som vi tog en exklusiv titt inne Abu Dhabis koldioxidneutrala Masdar City , som precis öppnat för företagen. Vi tog också att du helt nya bilder av världens största trästruktur , och vi såg flera innovativa soldrivna byggnader - Sveriges roterande solceller kugge byggnad och en självunderhållande pod hem som kan uppflugen på något tak.

Gröna transporter tog också bort med en skitkul den här veckan eftersom Linde E1 Electric Go-Kart som en Guinness World Record som reser från 0-60 på 3,4 sekunder och Synergys vikta vingar segelflygplan plan tillkännagivit planer på att tävla i CAFE Green Flight Challenge. Vi såg också miljövänligare fordon redskap upp runt om i världen som Frankrike meddelade planerar att skicka en flotta av helelektriska sopbilar nästa vecka och Nissan presenterade NV200 - New Yorks taxi i morgon. Och för den som söker en undervattensfarkost undkomma denna sommar, missa inte ut på Aqua Star - en undervattensfarkost elektrisk skoter kan kartlägga havsdjup.

I andra nyheter denna vecka har vi visade upp flera högteknologiska koncept prylar gjorda av papper - en origami mobiltelefon som viks ihop till en platt bit kartong och världens första interaktiva papper dator . Vi tog också en sensor handske som kan hjälpa strokepatienter återvinna genom spel, och vi täckte en koppling av trådbunden heminredning som ger ny mening åt begreppet geek chic - från en interweb schäslong gjorda av 1.100 meter koaxialkabel till en analog kassettband stol , till en modern dator mus från fina ull filt.

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: framtidens städer, Aqua Star, och 0-60 på 3,4 sekunder ... med en go-kart publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 8 maj, 2011 21:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar