måndag 9 maj 2011

Genom stämningsansökan Creeps The Location FUD Upp på Android Förutom

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/0ENECH9jblE/:

Ungefär en och en halv vecka sedan skrev jag ett inlägg försvarar Apple mot den plats FUD sprids. På grund av några verkliga, men smärre problem (som redan lösts ) Apple var i centrum för detta. Då fokus tycktes omedelbart förskjutning mot Google . Om Apple är "se dig" med iPhone, måste Google vara så väl med Android-enheter, eller hur? Visst - om du är en paranoid Looney som inte riktigt förstår hur situationen är.

Naturligtvis ingår denna grupp Förenta staternas regering. I ett försök för några lagstiftare att bifoga sitt namn till dessa mycket publicitet klagomål och företag, men de uppmanade befattningshavare att vittna inför kongressen. På tisdag , företagen kommer de huvud till en panel i Washington för att svara på frågor. Med andra ord kommer kongressen att få en plats 101 information.

Som jag konstaterade i föregående inlägg, pressen verkligen inte hjälper med något av detta FUD - och kan faktiskt vara mer än lite att skylla för det. Efter Apples FUD började sprida, vem annan än The Wall Street Journal började gräva i Googles plats strategi också. Den chockerande upptäckten? Ett mail från en Google-projektledare till grundarna Larry Page betonar hur viktigt det är för Google att få en egen plats databas för Android.

Whoa. Vänta, du menar att de vill behålla och kontrollera en teknik som är avgörande för att göra plats tjänster fungerar på sina enheter? Stoppa den jävla pressar.

Naturligtvis används WSJ rubriken " Google kallar lokaliseringsuppgifter Valuable " som ledde till tusen senare rubriker i andra publikationer som har läst den på avsett sätt skändlig. Detta bara i: Google vill veta var du är hela tiden. Och dina barn. Och dina morföräldrar - det är huvudsakligen hur dessa historier är inställda för att läsa.

Att fylla i deras artikel lite med ett citat från en branschexpert väckte WSJ i Ted Stevens, VD för Skyhook Wireless, som gav dem ett saftigt (men inte riktigt saftig) citat om, igen, hur viktigt äga en plats är till Google.

Nej Shit.

Valet av Skyhook VD att stärka argumentet är tveksamt i bästa fall. Skyhook närvarande stämt Google för att påverka den befintliga trådlösa kontrakt och patentkrav (vilka båda är noterade i artikeln). I själva verket att rättegången Anledningen till att dessa interna Google mail uppdagades i första hand.

Bara ett par dagar sedan, samma stämning var denna grundval av en ReadWriteWeb artikel ifrågasätta Googles "öppenhet" på grund av Skyhook passa. Trogna läsare av TechCrunch vet att ingen ger Google mer skit för det "öppna" saker än jag. I bästa fall ser jag det som ren marknadsföring nonsens. I värsta fall ser jag det som ett sätt att ge de giriga transportörer . Men de påståenden som görs i RWW: s artikel är ett skämt.

Det är absolut sant att Skyhook fick en " win "i domstolen förra veckan när en Massachusetts Superior Court domare avslog Googles begäran om en summarisk dom. Men det betyder bara att d

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar