fredag 22 juli 2011

Den färgskiftning Of The Art: Fake Apple Stores finns i överflöd i Kina

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/HKaTjWIkUgQ/:

Efter upptäckten av en falsk Apple-butik i Kunming, fångade Kina bloggosfären uppmärksamhet, MICGadget sprang ner ett urval av några av de mer imponerande förfalskningar som har dykt upp under åren, kanske avslutas med en Giger-esque ägg pod-versionen full av iPhones , Mac och (dock inte för försäljning) i iPad 2 .

Tydligen ägaren av Kunming butiken var en gång en Apple- auktoriserad återförsäljare tills han bakad priserna och förlorade sin licens. Nu säljer han grå marknaden hårdvara och griper alla marknadsföringsmaterial från Apple-återförsäljare portalen.

Apples framgång och popularitet i detaljhandeln är dess förbannelse i Kina och det är klart att Apple betalar för sin underlåtenhet att ta tag i den kontinenten i början (även tydligt att de är att ta igen förlorad tid ). Direkta piratkopiering i form av försäljning klänning, design och varumärkesintrång är inte hälften av problemet, misstänker jag. I själva verket stöder jag och eftermarknad aktivitet är de största frågorna i dessa butiker men som alla vet, om du är tillägnad ett märke du ska göra något för att greppa den senaste redskap. Även om du kan dyka in i en Apple Store i Peking och Shanghai, är det förmodligen betydligt svårare att hitta en i Kunming, om inte någon riggar en med några trämöbler och kliegs.

Dock kommer dessa falska butiker ger människor som kanske inte har varit bekant med den "magi" som är Mac lite mer erfarenhet och så länge de inte säljer direkt förfalskningar, det förmodligen inte gör ont Apples nedersta raden . Dessutom är det alltid kul för snarky turister att ta bilder framför iCool butiken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar