fredag 22 juli 2011

Lysrör Nanosensorn tatuering övervakar glukos under iPhone bländning

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/21/fluorescent-nanosensor-tattoo-monitors-glucose-under-the-iphone/:
Om du inte är en True Blood diehard, idén av blödning själv medvetet borde egentligen inte verkar allt som tilltalande. Så föreställa sig hur de flesta diabetiker känner när de är tvungna att sticka tummarna tre gånger om dagen i namn av hälsa. Tja, snart kanske inte behöver tack vare en Nanosensorn tatuering och ... en iPhone? Utvecklad av professor Heather Clark och hennes Northeastern University laget, denna injektion av subdermal nanopartiklar kombinerar "fluorescerande färg, specialiserade molekyler sensor ... och en laddning-neutraliserande molekyl" som fäster till glukos, och släppte joner och ändra TAT: s glöd i processen . Forskarna hade ursprungligen en "stor lådliknande" tatueringen behandlingen enhet, men en uppenbar Apple fanboy på laget moddat ett iPhone-fodral med lysdioder och ett filter lins för att göra hela saken lite mer elegant. Nästa upp för laget är, du gissade rätt, en app för det - även om detta one'll fokus på natrium.

Lysrör Nanosensorn tatuering övervakar glukos under iPhone bländning publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 21 Jul 2011 21:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Textually.org | källa Technology Review , Northeastern University Clark Lab | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar