fredag 22 juli 2011

Motiv: Stora Content senaste förhindra piratkopiering vapen: utlämning

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/G0g9hgWXC9g/big-content-unveils-latest-antipiracy-weapon-extradition.ars:

Som stora amerikanska upphovsrättsinnehavare fortsätter sin långa krig mot fildelning har fokus i debatten förskjutits allt mer utomlands. Inflyttningar och Customs Enforcement (ICE) har börjat gripa de domännamn av så kallade oseriösa webbplatser baserade utomlands. Och upphovsrättsliga intressen driver på för passagen av PROTECT IP-lagen , som skulle utkastet till olika mellanhänder, inklusive DNS-leverantörer, i kampen mot sådana webbplatser.

I maj öppnade amerikanska brottsbekämpande myndigheter upp ännu en front i detta krig genom att söka en utlämning av Richard O'Dwyer. Den 23-årige brittiske college student arbetar för närvarande på sin BS i interaktiva medier och animation. Fram till förra året körde han en "länk site" som hjälpt användarna att hitta gratis filmer och TV, många av dem intrång. Amerikanska tjänstemän vill prova honom anklagad för brottslig upphovsrättsintrång och konspiration.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar