fredag 22 juli 2011

Sony Drar ur kontakten på 8MM Video

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/OEaeKr16EGM/:

Sony är avslutad ännu ett annat format: efter mordet kassetten Walkman förra året och beslutar sig för att sluta producera MD Walkmans bara 2 veckor sedan, företaget idag meddelade [JP] i Japan inte kommer att stödja formatet 8mm video längre. Sony var en av flera japanska och amerikanska (dvs. Polaroid) tech stormakter som fastställde formatet redan 1985.

För att vara mer specifik, kommer Sony avbryta produktionen av GV-D800 (bilden ovan) och GV-D200 (nedan), två digitala 8mm video kassettbandspelare, i september. Detta var de sista bitarna av 8mm grafikkort företaget tillverkar. Sony kommer att fortsätta producera 8mm band för tillfället.

Nedan är första 8mm-kamera någonsin, den "legendariska" Sony CCD ー V8 från 1985 (Sony slutade att producera dessa kameror under 2008):


Sony säger att de bestämde sig för att dra ur kontakten på 8mm video på grund av ökningen av flashminne format och förskjutningen i efterfrågan bland konsumenterna till HD videokameror och bandspelare. Företaget sålde totalt 57 miljoner kameror 8mm video och bandspelare till mars 2008.

Via AV-Watch [JP]



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar