fredag 22 juli 2011

Toyotas nya krasch-undvikande teknik tar kontroll över ratten

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/22/toyotas-new-crash-avoidance-technology-takes-control-of-the-whe/:
Crash-undvikande teknik i bilar är knappast något nytt , förstås, men Toyota har gått lite längre än de flesta med sin senaste insats. Medan fullständig information är fortfarande lite ljus (inklusive alla ord en faktisk utbyggnad till fordon), är det nya systemet sägs använda en kombination av både fram och bak kameror och millimeter wave radar teknik för att upptäcka fotgängare eller hinder som kan leda till en krasch. Den verkliga kicker, är dock att när bilen inte identifiera någon eventuell kollision, det faktiskt tar kontroll över ratten för att undvika det istället för att bara stoppa fordonet. Vad mer, det är bara en ny säkerhetsåtgärd som Toyota nyligen visade upp till reportrar i Tokyo - det är också arbeta med saker som ett popup-huva som skulle kunna ge några ytterligare skydd i händelse av en krasch, och en ratt som kan mäta förarens hjärtslag och undvika en krasch, om de drabbas av en hjärtattack.

Toyotas nya krasch-undvikande teknik tar kontroll över ratten ursprungligen visades på Engadget fre, 22 Jul 2011 10:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa AP | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar