måndag 4 juli 2011

Inhabitat Veckan i Green: IKEAs massiva solpanel, klimat-kontrollerade kläder och ultra-grön båtar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/03/inhabitats-week-in-green-ikeas-massive-solar-array-climate-c/:
Sommarsolen kompressormatade grön teknik denna vecka som Inhabitat rapporterade att IKEA vänt strömbrytaren på en massiv 65 tusen kvadratmeter solpanel och designern Markus Kayser presenterade en fantastisk självförsörjande soldrivna laserskärare . Vi såg också ett klurigt off-grid Tropicana skylten som Juiced av apelsiner, och vi lärde oss om en ny piezoelektrisk film som skulle kunna leda till bärbara datorerna med att skriva . Energi-genererande arkitektur har också gjort rubriker som SMIT planer på att rulla ut sina Solar Murgröna system på flera byggnader och en formgivare presenterades planerna på en grön energi ön stor nog för att driva Köpenhamn.

Gröna transporter nådde också upp till himlen den här veckan när solen drivs Solar Impulse flygplan gjorde sin offentliga debut på Paris Air Show och EADS presenterade planer för en innovativ alla elektriska kommersiella flygplan . Effektiva bilar drabbades också på gatorna som Nissan Leaf blev den första elbilen att ta itu med Pikes Peak, och vi lärde oss att Porsche arbetar på en ny typ av bilar som kan köra sig själva. Om pedalen-drivna transporter är mer din hastighet du inte vill missa denna vackra kinetisk energi-förvaring Potenza fordon , och vi fascinerades av solpanelen-klädda Emax Excalibur hybrid yacht .

I andra nyheter, lyste vi ett ljus på grön hemelektronik denna vecka då vi förde dig ett lunar LED-ljus modellerad efter månen och Peter Rojas förklarade hur slöseri det är att hålla prylar laddare ansluten som en del av vårt Ställ en Tech Geek kolumn . Vi delade också en lågteknologisk tablet som är perfekt för barn, och vi visade upp en ny typ av klimat-kontrollerade kläder som slår sommarvärmen. Slutligen var vi glada att se Sprint igång en tävling där man kan återvinna din gamla cell att göra mål en Vespa skoter och en eko smartphone och vi tog dig sju hållbar design för en grönare fjärde juli .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar