måndag 4 juli 2011

A Nice uppfriskande glas Crisp Öl: Pintley Tar sociala Verktyg öl Recensioner

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Z3kQertHb98/:

På denna dag av glädje, glädje, och nästan konstant berusning, inte du skyldig dig själv att förorena kroppen med bara de finaste sammanslagning av råg, korn, humle och vatten? Som en öl kännare, jag har vuxit långsamt och förbättrat min egen massiva omkrets med regelbundna intag av kaloririka, hög-hop öl under de senaste åren och fram tills nu fanns det ingen källa till öl information - förutom word of mouth och den TÄCKHET av etiketterna klädd framför mig i hörnet butiken - att föreslå vilka öl är vida överlägsen sina bröder och systrar.

Tills nu.

Skriv Pintley (inte, jag noterar pint.ly som går till bit.ly ). Denna webbplats har funnits sedan 2008 men är fortfarande tydligen i Beta. Den lanserades när grundaren Tim Noetzel fick kännedom om majestät europeiska öl efter att få Blitzed natt efter natt på alts i Baden-Württemberg, Tyskland.

Desperat att få det som gjort Europa mycket - nämligen den ordinarie och total utplåning av anden genom kontinuerlig alkoholkonsumtion - till USA, han och ett dedikerat team av tipplers byggda Pintley att betygsätta och kommentera olika typer av öl.


Nätet är ganska grundläggande: du loggar in och betygsätta öl. Hittade en ny? Stick in den upptäcktes en som du vill dela med dina vänner? Tweet en länk. Men det öppnar upp en värld av hantverk öl till en helt annan publik som, misstänker jag, den genomsnittliga öl dricker kommer att använda webbplatsen för att ta reda på Bells Oberon är ganska darn bra medan flaskan snobbar kommer att upptäcka att Porkslap Ale i en burk är bara om himlen.

Sajten är lite karg just nu men Noetzel m.fl. har skapat en slags katalog över fina öl och de arbetar direkt med bryggerier att utöka databasen. De har också skapat en iPhone app för berusad på språng och det finns även en mobil version av sajten.


I en värld där allt präglas av Otaku-liknande besatthet, det är bra att gå till ett ställe som säger "här, enligt många, smakar gott." Istället för detaljerade blar-de-blar om citrus noter och napalm övertoner på baksidan av tungan vi får en enkel, numerisk beskrivning. Och, viktigast, kan du använda sajten för att upptäcka fler saker att dricka.

Så sele tillbaka den, suga ner det, och stirrar ut i rymden som du får upp modet att prata med den killen eller tjejen att någon kommit till grillen idag och verkar vara från bortrest och kan eller inte kan ha log mot dig Någon gång under de senaste tre timmar medan gripa tag i en hamburgare. När allt som en stor man en gång sa, är öl ett bevis på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga.

Bonus # 1 och Bonus # 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar