måndag 4 juli 2011

Zuckerberg förvånad över att människor blir förvånade att han är på Google +

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/07hncaah1BU/:

Facebook VD Mark Zuckerberg gå med Google + var en stor mediahändelse, med alla från Forbes till The Daily Mail täcker det faktum att grundaren etablerat en Google + profil, bygga Cirklar som inkluderar tidigare Facebooker Dustin Moskovitz och nuvarande Facebook CTO Bret Taylor.

Även om många var tveksamma att den verkliga Zuckerberg skulle gå med i en konkurrerande social service, tech bloggare Robert Scoble textas Zuckerberg själv för att bekräfta, tweeting ut "ögonblick Namn droppe. Zuckerberg textade mig bara tillbaka. Säger "Varför är folk så förvånade över att jag har ett Google-konto?"

Om någon fortfarande tvivlar att det är den verkliga Zuck där, berättar Scoble mig att Zuckerberg verkligen betydde Google + konto när han hänvisade till Google-konto. Men den verkliga frågan är, varför är folk så förvånade över att Zuckerberg skulle välja att vara på Google +?

Kanske svaret ligger i det prejudikat som skapats av Googles grundare Larry Page och Sergey Brin, som verkar ha skyggat för att interagera på Facebook som sig själva. (Enligt Steven Levy, Brin är faktiskt på Facebook som en pseudonym. Googles styrelseordförande Eric Schmidt också ryktas vara på service, oberoende av när Mike impersonated honom ).

Sidas och Brin beteende åt sidan, massor av andra grundarna (Myspace Tom till exempel ) har visat att det är helt normalt att delta och njuta av konkurrenskraftiga tjänster och att det bör inte nödvändigtvis betraktas som en handling av spionage. Jag om någon hoppas bara Zuckerberg är mer produktiv på Google + än han är på Twitter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar