måndag 4 juli 2011

Påslagen: webOS varhelst

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/03/switched-on-webos-wherever/:
Varje vecka Ross Rubin bidrar Switched On , en kolumn om konsumenternas teknik.

Denna veckas versionen av HP-styrplattan , den första enheten på annat sätt än en handenhet funktion webOS, träffande visar löftet och faror av HP: s antagna operativsystem. 4:3-tablet ger stor duk som webOS tycktes född att täcka. Men liksom de Xoom och Playbook innan det, lider styrplattan från en fattig app biblioteket bland andra hål. För att hjälpa kostnaderna dela utveckling av webOS och utvidga marknaden för dess utvecklare har HP värmts till idén om licensiering Palm utvecklade operativsystemet.

HP: s villighet att licensiera webOS samtidigt som man fortsätter att göra enheter baserade på operativsystemet serverar en hälsosam hjälp av déjà vu för dem som följt historien om Palm, Inc. PDA pionjär försökt dra nytta av sin dominans i handdatorer och avvärja rivaliserande Pocket PC med Windows CE, genom att licensiera systemet Palm operativsystem samtidigt som man fortsätter att använda den.

Beslutet visade sig vara Palm kortfristiga frälsning och långsiktiga ruin. En av de första bolagen att licensiera Palm OS var Handspring, grundades av före detta Palm befattningshavare. Handspring skapade Treo, som blev Palm inträde i smartphones när Palm förvärvade Handspring. Några andra företag som är licensierade Palm OS för smartphones, inklusive Kyocera och Samsung, men den inneboende konflikt som skapas av att konkurrera med licenstagare tvingades Palm att snurra Palm OS ut i ett företag som heter PalmSource , som viks tre år senare.

Fortsätt läsa påslagen: webOS varhelst

Påslagen: webOS var ursprungligen visades på Engadget på Sun, 3 Jul 2011 18:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar