tisdag 30 augusti 2011

BoltJS: En annan Secret Piece Of Facebooks Spartan pussel?

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RNGQur7WBb0/:
Screen Shot 2011-08-29 at 4.37.09 PM

Efter en stadig ström av information som i juni, har alla varit tyst på Facebook Project Spartan fronten de senaste veckorna. Ursprungligen åtminstone några trodde att planen var att avslöja Spartan i juli - men som självklart kom och gick. Det är säkert möjligt att vi inte kommer att få höra något förrän F8 i slutet av september nu. Men en ny bit av information har kommit till vår kännedom som kan vara relaterade. Säg hej till BoltJS .

BoltJS är ett UI framework som byggs av Facebook för att "hjälpa utvecklare att bygga fantastiska mobila webbapplikationer i HTML5 och JavaScript" som du kan läsa själv här . Den är skriven helt i JavaScript och körs i webbläsaren, vilket innebär ingen backend bearbetning krävs. Och gissa var i fokus i projektet ligger just nu: mobil WebKit webbläsare - precis som Project spartanska.

Här är beskrivningen i byggherren Shane O'Sullivan egna ord från projektets GitHub sida :

BoltJS är ett UI framework designad av Facebook för att vara kompakt, snabb och kraftfull. Den är skriven helt i JavaScript och körs i webbläsaren, behöver ingen server backend. Medan BoltJS kan användas i en progressiv förbättring synsätt är det i första hand avsedd för användargränssnitt som byggs oftast, om inte helt, i webbläsaren.

Även om det är syftet med BoltJS projekt till stöd för så många moderna webbläsare som förnuftiga, det är för närvarande inriktad på att stödja mobila WebKit webbläsare, med avsikt att vara den bästa möjliga utvecklingsplattform för mobila webbplatser och applikationer HTML5.

O'Sullivan är en programvara ingenjör på Facebook på klienten UI laget. Den andra författare för projektet är Will Bailey, Vlad Kolesnikov, och Tom Occhino.

BoltJS är byggt på toppen av Spjut, och spelar bra med Facebook nuvarande kod, O'Sullivan anteckningar. Den har även moduler som använder CommonJS standarden. För alla andra tekniska detaljer, kolla in GitHub docs sida .

Men här är några andra intressanta saker om projektet. Först verkar Facebook inte vilja säga ett ord om det. Jag frågade dem om det flera timmar sedan efter en fram och tillbaka om något annat. Hittills Nada som svar på detta. Det är inte förvånande med tanke på vad jag har fått höra om BoltJS - nämligen att det fortfarande är tänkt att vara en hemlighet.

Även dokumentationen är bosatt GitHub har källkoden inte gjorts tillgängliga för allmänheten ännu. Länkarna på denna sida till zip och tjära källfiler fungerar inte. Men jag har hört att BoltJS redan är licensierad hemlighet till tredje part som förbereder program för att visa upp med hjälp av plattformen. Minst en av dessa tredje parter är en stor aktör på konsumentmarknaden webbutrymme. Återigen, detta låter väldigt lik Spartan.

Dessutom finns på GitHub är en demo app byggt med BoltJS kallade " Weather App ". Om det ser bekant, är det för att du äger en iPhone. Det är i huvudsak Väder app återskapas med hjälp av JavaScript framework. Fortfarande tycker Facebook inte har för avsikt att slåss med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar