tisdag 30 augusti 2011

LHCb detektor orsakar problem för supersymmetri teori

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NmY0fWDsXuM/lhcb-detector-causes-trouble-for-supersymmetry.ars:

Två av de generella detektorerna vid LHC, ATLAS och CMS, tenderar att hålla en hög profil, som de är utformade för att kunna upptäcka allt som kommer ut från kollisioner-Higgs, mörk materia, eller något ännu mer exotiska . LHCb är ganska lite mer specialiserade, som det är särskilt utformade för att spåra de kollisioner som inkluderar en partikel som innehåller en botten kvark (allmänt, är dessa partiklar som kallas B-mesoner). På så sätt är det tänkt att ge den mest exakta test av ett antal förutsägelser som gjorts av Standardmodellen, bör testet visar det misslyckas, kan de ger indikationer på supersymmetri eller en mekanism som förklarar varför vårt universum är fyllt med materia och inte antimateria.

Som med de andra två detektorer, har folket bakom LHCb sätta ihop sina preliminära data för möten sommaren fysik, och hittills, det hela ser ver bra, detektorn har redan den mest exakta test av vissa funktioner i Standardmodellen. Och hittills har det visat sig oskadd, vilket kan innebära dåliga saker för supersymmetri och skicka teoretiker tillbaka till ritbordet på vår materia / antimateria asymmetri.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar