tisdag 30 augusti 2011

Windows 8 Nytt Explorer: Detta en går till 11

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/y6gKd71Q5ck/:
explorer

Den Bygga Windows 8 utveckling blogg har en intressant läsning för en stund. Hearing direkt från utvecklare och sedan se ofiltrerade svar från användare och sekundära devs är uppfriskande, även om ämnet är inte särskilt övertygande eller jag inte håller med sin design val. Idag är kanske det mest extrema exemplet på detta hittills. Diskussionen om de nya Windows 8 filhanterare är värt att läsa - men är filhanteraren värt att använda?

Det nya bandet UI för Explorer-fönster är så belamrad med olika storlek knappar, etiketter, flera delar ikoner och flikar att jag knappt kan tolka den. Det är mer som en spegelsal än uppgiftsorienterade arbetsyta. Är detta verkligen den nya, strömlinjeformade Windows?

Microsoft verkar gå i två riktningar samtidigt. Med den eleganta Metro gränssnittet demoed tidigare i år , är de driver mot hela skärmen, super-naturliga, gest-baserat navigationssystem som människor har kommit att förvänta sig något i tablets. Men under huven ser det ut som Windows är bara blir mer och mer Windows-esque. Jag skrev en tid tillbaka att Windows är Cadillac av operativsystem och detta verkar att stödja detta.

Samtidigt är Apple rör sig bekvämt i en riktning, inte att det är bättre. Användargränssnittet förändringar i Lion är diskutabelt effektiva och kraftfulla filhantering är helt enkelt inte en prioritet. Jag vill inte att skjuta till mina personliga preferenser in i det för mycket, men jag tycker det är ostridigt att för vissa användare, är detta bra, medan det för andra är frustrerande och kontraproduktivt intuitiv.

Men är det någon som tror att denna öken av knappar är ett effektivt sätt att kommunicera alternativ och presentera åtgärder för oerfarna användare? Debatten om bandet har pågått ett tag, och igen, det verkligen känns som för vissa är det en bra idé, för andra inte så mycket. Men detta en särskilt verkar ganska överbefolkad. Detta beror främst på grund av hur Microsoft har utformat band - det är inte en begränsning av de grupperade-knapparna idé i sig, vilket är något jag ser genomförts väl på andra håll varje dag. Titta på det stora antalet pilar! Just i den övre delen av fönstret Jag räknar tre upp, tio ner, en upp och ner, fyra höger och två vänster. Med olika sammanhang, vikter, grafik, färger och syften.

Jag bör tillägga, i rättvisans namn, att det finns andra verkliga förbättringar som görs, av vilka några beskrivs i blogginlägg. Ge det en läst så du har några sammanhang för de delar jag kritiserar.

Två vägar

Den forskning som de gjorde på användarens åtgärder utgör ett slags grundläggande val, som illustrerar skillnaden mellan Microsoft och Apple. Microsoft visade att mer än 85% av användarna utföra de vanligaste åtgärderna (klippa, klistra, byta namn) med snabbmenyn och kortkommandon. Endast ca 10% används kommandot bar, och knappt någon som används toppen menyerna.

Vad skulle du säga det viktiga lärdomen här är för framtida utveckling? Det finns två mycket olika tolkningar av uppgifterna.

Microsoft slutsatsen att kommandofältet är underutnyttjat eftersom det inte är tillräckligt robust, och efter ytterligare undersökning visade att några av de gemensamma åtgärderna var även att finna där. De letar efter vad de behöver lägga till. Lösningen, naturligtvis, är att pumpa upp kommandofältet tills det blir lika användbara. Detta innebär att sätta alla populära kommandot i det, sortering och l

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar