tisdag 30 augusti 2011

Med iTunes i molnet, Apple Under-Löften och över-Levererar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/vV4osCS2BcA/:
matchios

När sommaren vindar ner och vi nära hösten, vet vi två saker är säkert på väg in existens i en värld av Apple: iOS 5 och icloud. Med tanke på att båda erbjuder tredjepartsutvecklare olika möjligheter, både är på väg att testas av det samhället. Och det innebär att saker och ting börjar läcka ut. Ikväll kom den kanske största överraskningen uppenbarelsen ännu: iTunes i molnet kommer att stödja streaming samt nedladdning av musik.

Nu, innan alla arbetar sig in i en tizzy skriker "FÖRST !!!", ja, det är sant att andra musiktjänster har erbjudit molnbaserade streaming tidigare - bland annat både Google Musik Beta och Amazon Cloud spelare i somras. Men ingen av dessa är iTunes, den största musiken återförsäljare på planeten (online eller "offline"). Och det finns gott om andra tjänster som streaming-only. Det verkar nu klart att i höst kommer iTunes erbjuder både moln nedladdning och streaming moln.

Och detta är en stor sak eftersom det under icloud avtäckningen på WWDC i juni, har Apple inte säga ett ord om streaming. Detta ledde alla att tro funktionen skulle inte genomföras när tjänsten lanseras - en besvikelse, for sure. Men det verkar nu som Apple drog gamla "under-löftet, över-leverera" trick. iTunes Matchen gick live för utvecklare för test tidigare ikväll och musik strömmande från molnet är redan igång .

Det är fullt möjligt att Apple inte tillkännagav streaming på WWDC eftersom de ännu inte hade musiken etiketter "tillstånd för funktionen och nu de gör. Det är också möjligt att de inte känner att de behöver etiketterna "tillstånd - trots allt fick varken Google eller Amazon det innan lanserar sina tjänster, och båda är fortfarande lever. Det är också möjligt att MP3tunes beslutet i förra veckan påverkat Apples position. Oavsett hur det hände, hände det. Och det är goda nyheter för alla.

Det visar också Apples framgångar när det kommer till den lilla kunden läckerheter. Apple meddelade iTunes i molnet och folk var glada, men lite besvikelse med funktionalitet. Men Apple var också tillkännage den minst fyra månader innan lansering - något de inte brukar vilja göra med produkter. När iTunes i molnet äntligen är helt lanseringen, vill Apple antagligen en del andra överraskningar för att visa upp vid avtäckningen (utan tvekan på hösten händelsen, som vanligtvis är inriktad på musik). En av dessa kan nu strömma musik från molnet (även lite bortskämd av utvecklaren läckor ikväll).

Jämför det med hur Google lanserade sin tjänst moln musik. Ursprungligen presenterades på Google I / O i maj 2010, fanns indikationer på att tjänsten skulle lanseras senare samma år. Istället fick alla att vänta tills ett år senare på I / O-2011 att få en ungefärlig version av tjänsten. Och jag menar grova : Google Music Beta kräver att du laddar upp all din musik till Googles servrar för att fungera. Och det finns absolut ingen butik kopplad till sig för att köpa ny musik på nätet. Det är fortfarande så nu, fyra månader efter lanseringen av beta. Google över utlovade och under levererade.

Jämfört med Google Musik Beta och Amazon Web Player

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar