tisdag 30 augusti 2011

YC-finansierade Bushido: En App Store för nätet som kan rivstarta dina sidoprojekt

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/36OZxjt7o-c/:
Samurai

Om du är en utvecklare, det finns en god chans att du har en handfull - eller mer - av sidoprojekt. Saker du mixtra med på kvällar och helger och kan ladda upp till GitHub, men att du aldrig har allvarligt övervägt att släppa till de vilda som en fristående tjänst. Inte för att du tror att de är dåliga, utan därför att de skulle bli en hel del arbete för att upprätthålla - och du har fortfarande den dagen jobb att oroa sig för.

Bushido , en Y Combinator starten som gjorde sin debut i förra veckan på Demo Day , vill ge utvecklarna en hand: de gör det super-enkelt att ta den app och lägga ut det på nätet för andra användare att registrera sig för - och kanske även tjäna lite pengar på det i processen.

Problemet, förklarar Bushido grundarna Sean Grove, är att processen för omvandling av dessa open-source projekt till användbara tjänster, komplett med autentisering och betalningar, är något som många utvecklare inte vill ta itu med. Så istället för att frigöra dem till massorna, sitter de i sina GitHub förvar utan att få mycket uppmärksamhet.

Bushido ser ut att åtgärda detta genom att dela utvecklarna allt de behöver för att få sina app igång. Vid denna punkt tjänsten stöder Rails Apps (det ger Bushido Ruby ädelstenar), och det finns ett enkelt API för att snabbt integrera användarautentisering, betalningar och andra gemensamma drag. Bushido är också värd för projektet, så att utvecklarna inte behöver oroa sig för att betala för AWS eller andra tjänster. I gengäld tar Bushido en 15-40% minskning av vinsten för varje ansökan (den procentandel du betalar går ner ju större din app blir som stordriftsfördelar spark i).

Till att börja med tjänsten är att användarna kan använda installationer av open-source program som FatFree CRM och lokomotiv CMS och fler applikationer kommer att komma som utvecklare lägga till dem i tjänsten.

Bushido har också några mycket mer ambitiösa mål än att bara effektivisera saker för utvecklare - de vill också tjäna som en central databas för både autentisering och data för öppen källkod program. Med andra ord, de vill bli en webb-lager som tillåter applikationer att fungera tillsammans.

Just nu, om du registrerar dig för ett Bushido drivs app, kommer du att skapa ett Bushido inloggning som fungerar på alla andra program som körs på plattformen. Detta hjälper till att sänka inträdeshinder, så att användarna snabbt kan börja använda nya applikationer. Och förutsatt att data lagras på ett konsekvent sätt kan användare få tillgång till samma data mellan olika applikationer.

Naturligtvis är detta tillvägagångssätt kommer inte att vädja till alla. Bushido kommer att ha kontroll över både dina användare och dina data - och på denna punkt, inte har en exportfunktion. Lund säger att detta kommer att komma, och för närvarande det start är ute efter att vinna förtroende hos utvecklarna (Grove och resten av laget är öppen källkod utvecklarna själva, så de har en bra idé om vad oro är) .

En annan möjlig fråga: vissa utvecklare kanske inte gillar Bushido är single sign-on strategi, eftersom det gör det enkelt att hop till en konkurrents app. Grove erkänner detta också, men säger att det skulle vara en bra problem för dem att ha, och tillägger att det i allmänhet öppen källkod utvecklare föredrar att tävla på meriter kontra inlåsning. Det också låter som om det blir en tillräckligt stor fråga, skulle Bushido överväga att göra vissa förändringar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar