tisdag 30 augusti 2011

E La Carte höjer $ 4M Från Groupon grundare för att Bring tablets till restaurang Tabeller

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/osCTGL_YNTA/:
ela2

E la Carte , ett företag som utvecklar en tableside tablet för restaurang och relaterade industrier gästfrihet, har tagit 4 miljoner dollar i finansiering från Lightbank, venture fond som skapats av Groupon grundare Eric Lefkofsky och Brad Keywell. Y Combinator-stödda start tog tidigare mer än $ 1 miljon från företagsänglar inklusive SV Angel, Dave McClure, Joshua Schachter, Roy Rodenstein och hoppa säck, en före detta styrelsemedlem och chef vid Applebee kedja av restauranger.

Som vi har skrivit tidigare, lanserade E la carte "Presto", tidigare i år för att få användarvänliga tablets till restauranger för att få effektivitet till tableside och beställning erfarenhet. Den 7-tums tablet inkluderar en digital meny där du kan sålla bland de restaurangens mat och dryck val via bilder och detaljerade beskrivningar med hjälp av en pekskärm. Det finns också en avdelning för spel, inklusive struntsaker och en ritning app. Och slutligen, det finns en flik för att betala.

Presto tablets har en hel dag batteritid, ett kreditkort läsare och sitta bekvämt och på restaurang bord. Den tablets har också utformats för tableside erfarenhet, och är mer robusta än iPads.

Liknande till shopping för objekt i en webbutik, låter Meny inslag i Presto ätare välja vilka föremål som de vill beställa och använder ett system kundvagn så att du kan beställa flera saker samtidigt. Du kan också filtrera menyer genom att äta önskemål (vegetarisk, kyckling-only, födoämnesallergi) och du kan också skriva in mat instruktioner. Och Presto visar näringsinformation för varje rätt.

När du klickar på "ordning" på tablet, kommer dina val skickas trådlöst till köket (E la Carte integrerar med de stora POS-system) - och det kommer även att ge dig en uppskattning på hur länge du måste vänta på din mat . Under tiden kan du börja spela spel eller prata med dina vänner, vilket är särskilt användbart när du är med barn på en restaurang.

När det blir dags att betala, kan E la Carte programvara använder för att dela fliken betala för vissa poster och mer. Den tablet kommer med en kort Swiper, så att du helt enkelt dra ditt kort, ange hur mycket av ett tips som du vill lämna (det finns knappar för 15%, 20%, och så vidare), och Presto faktiskt kommer att skicka dig ditt kvitto.

Grundare Rajat Suri berättar att sedan lanseringen i april, har e la Carte skrivit nära 100 matställen med en väntelista på ytterligare 150. Tidig E la Carte-installerad restauranger har haft en försäljningsökning på nästan 12 procent med nationell kedja kunder som Pizzeria Venti och Umami Burger redan ombord. Och starten har andra högprofilerade erbjudanden på gång.

Suri säger att E la Carte inte syftar till att ersätta servitören men enkelt att göra hela upplevelsen mer effektiv och att fylla i luckorna i tableside tjänst på en restaurang. Suri säger att anläggningar (som tar cirka en vecka) kan kosta så lite som $ 200 per restaurang, eller har hight $ 600 till $ 700 beroende på antalet bord. Han tillägger att Presto passar formen av informell middag, och kanske inte är så väl lämpade för "vita duken" restauranger.

När det gäller varför e la Carte inte bara skapa en iPad med liknande funktionalitet, säger Suri att enheten var helt enkelt inte optimalt för företagets mål att skapa en mindre, mer lätt, hjärtlig enhet för tableside middagar. Anekdotiskt, bytte start faktiskt EMA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar