söndag 2 oktober 2011

(Grundare Berättelser) Meetup är Heiferman: Arbetar på McDonalds & Framtid av sociala nätverk

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/zHaEbj3FpGA/:
Sequence 1 Backgroun#5987FA.mov

Meetup grundare och VD, Scott Heiferman är Chris Dixons gäst i denna episod av Grundare berättelser . En seriell entrenepenur, berättar Heiferman Dixon startade han "den första online reklambyrå i '94" efter företagens Amerika lämnade honom otillfredsställd. Kallas I-trafik ", tanken var att vara en online-media köper byrå även om det inte fanns någon media att köpa på den tiden." Fem år senare Heiferman säljs i-trafik till Agency.com.

Efter avfarten, var Heiferman oroliga och säger att han "gick lite galet att inte veta vad jag ville göra med mitt liv." Heiferman tog ett jobb på McDonald's-ett steg han krediter till företag som han höll. "Jag hängde runt med för många jurister och revisorer och när jag bara ville se hur det var att vara en del av en faktisk verklig affärsnytta."

Efter att flippa hamburgare Heiferman hoppade tillbaka in i start-scenen med RocketBoard, ett projekt han beskriver som "ett stort misslyckande och faktiskt vi blåste igenom ca $ 20 miljoner dollar i AOL pengar." Den guldkant? Heiferman fick råd som fastnar med honom i dag, skapa produkter för att hjälpa det större goda i samhället.

Återuppta samtalet nedan, diskuterar Heiferman Fotolog , ett företag han startade strax innan han grundade Meetup. Heiferman startade sajten fotodelning år 2002 och säger "det blev nummer ett socialt nätverk" i flera länder. Det såldes slutligen för miljontals dollar. Men eroderade Heiferman anteckningar Fotolog främsta status när Flickr drabbade webben och det gjorde Heiferman inse att inget företag är helt säkra mot konkurrens.

Lärdom, berättar Heiferman Dixon: "Jag tror inte du kan ta för givet att alla sociala nätverk kommer att vara här 10 år från nu."

Se till att lyssna på både klipp för ytterligare insikter, inklusive vad Dixon observeras samtidigt leverera pizza.

Tidigare episoder av Grundare berättelser är här .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar