söndag 2 oktober 2011

Hack din kultur

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/MofgCfF22Rc/:
Justin Kan

Redaktörens anmärkning: Gästen inlägg är av Justin Kan, en av grundarna av Justin TV. och TwitchTV . Du kan följa honom på Twitter här och läs hans blogg här .

Beteende är ett virus. Vi sprider vårt beteende till dem omkring oss, vare sig passivt eller med flit.

Pop Quiz: vad faktor mest korrelerar med fetma? Det är inte inkomst, ras, religion eller genetik. Det visar sig att den bästa indikatorn på fetma är din vän grupp: om du har övervikt vänner, du är mer benägna att vara överviktiga dig själv. Detta är logiskt, eftersom du utvecklar ditt beteende in från samspel med dem omkring dig. Om dina vänner är fysiskt aktiva och äter gott, har du fler möjligheter att vara fysiskt aktiv själv, och spendera mer tid över hälsosamma måltider. Alternativt, om dina vänner lever en verklig version av Super Size Me, kommer du antagligen på expresståget till typ II diabetes.

Får tillräckligt med exponering för ett beteende, kommer detta beteende att bli normerande. Detta gäller för både positiva och negativa beteenden. Ett enkelt beteende jag sett sprids via min vän grupp är ridning motorcyklar. Jag började rida för några år sedan efter att två av mina vänner kom förbi på sina cyklar (som ville starta i åratal, men aldrig med en katalysator fram till det ögonblicket). Snabbspolning framåt fyra år och båda mina bröder, två rumskamrater och många andra vänner är ridning, med många fler i olika stadier av att ta ryttarens test och gå med i organdonatorer klubb.

Under de senaste åren har jag varit förvånad över att detta också är fallet för entreprenörskap. För de flesta människor startup är ett riskfyllt företag och något som bör undvikas. Många är tveksamma till att lämna sina trygga jobb och försöker starta ett företag från scratch. Från ett förväntat värde perspektiv, när factoring i vissa risker motgång hänförlig till grundläggande mänskliga naturen, de är rätt maximera resultat. Men för en växande grupp, har jag märkt att starta företag är ett normaliserat beteende, och att detta i allmänhet sprids genom personliga kontakter.

Min bror Daniel är ett perfekt exempel på detta. När Daniel examen från college under 2009, var ekonomin i en fruktansvärd lågkonjunktur, och det var mycket svårt för nya gradienter att hitta jobb. Inledningsvis har mycket litet intresse för att starta företag, började han göra försäljning och affärsutveckling på Uservoice efter att ha funnit några alternativ i konsult-och bankverksamhet, där några vänner till honom turen att hitta ett arbete var på väg. Efter ett par år för att bli vänner med grundarna och tidiga anställda i startups, höra talas om nystartade vardagliga och rumslista med start grundare, gjorde han hoppa själv och rekryterat ett team för att starta Appetizely .

Ett exempel på kultur-hacka i skala är Y Combinator. En av anledningarna tror jag Y Combinator är så kraftfull är att den skapar en ny social norm, särskilt för dem som kommer från länder utanför Silicon Valley. När du börjar på YC, dina vänner och familj tycker att du är galen. I slutet har du en annan vän kohort: andra YC entreprenörer och alumner. Dessa nya vänner kommer att ge stöd och råd, men det viktigaste är att de ger dig är implicit garanti för att du inte är galen.

Lärdomen här är att genom några smarta social ingenjörskonst du kan hacka ditt eget liv för att sätta dig i stånd att uppnå mål som du vet inte ens hur man ska börja. Detta är också också

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar