söndag 2 oktober 2011

Körning på vänster

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/C_3xG7izVyo/:
abbeyroad

Körning på vänster sida sträcker musklerna, speciellt inklusive ett i huvudet. När Larry Page till Google som Googles största problem, han pratade som en ledare inte bara för sökningen jätte, men för hela branschen. Att förutse första Apple händelsen sedan Steve Jobs avgick som VD känns det bra att se andra steget upp till uppgiften.

Det är inte så att någon av dessa ledare kommer att fylla det intuitiva roll. Jeff Bezos gjorde det den här veckan med sin fantastiska prisläge, moln webbläsare och klickar och media murbruk strömmande affärer. Han är inte den enda, och inte heller är Marc Zuckerberg. Men var och en på sitt sätt är tillsammans forma inte bara tekniken företag men vårt sätt att arbeta tillsammans. Och svaren är inte lätt eller självklar.

Jag arbetar för en av dessa ledare. Marc Benioff har alltid haft ledande genen i honom, på ett sätt som jag känner igen från mina dagar i posten verksamheten. Det är som att de barn bilder av ett barn. Vid den tiden du tagit med den oskyldiga leende, den storögda förundran och något som ser sköra men är bara väntar på information. Ibland informationen är förtjusande, ibland ett högt häpnadsväckande ljud, men alltid med undertecknandet av vad somliga kallar själen. År senare, du ser tillbaka på dessa bilder och du ser att nu-vuxit upp tonåring eller en vuxen stirrar rakt ut på dig. På något sätt är det inte att de växer upp, men vi gör.

Jag har sett titta i musiker i studion, den målmedvetna avslappning som kommer från arbetar i nu. Lyssna men vetskapen om att de på något sätt är födda för att komma till det rummet på den tiden med de människor som kan spela tillsammans. Samverkan är inte en konst, men att få det. Och väl där, stanna där. Det är en smidig balans, som bor i att dela utrymme. Zuckerberg verkar förstå hur det ska se ut. Bezos verkar förstå hur världen kan ha ett Apple och har plats för fler. Benioff förstår rytm plats, svallande av verksamheten instansiera resurser för nästa omgång av validera inspiration.

På marken bredvid de här killarna, det är spännande på ett sätt som ger vägen till en förståelse för hur svårt det är att utnyttja de sinnen och själar nödvändigt att göra stora saker. Likt en fraktal fragment kan du se på din egen roll samma strukturer, blockerare, idéer, och stunder av humor som bär du och teamet framåt. Dessa sociala medier verktyg kan förstås för deras värde för våra företag, men de kan också ge den musikaliska konstruktioner som håller oss kommer tillbaka för mer. Dessa ledare, på olika sätt och belopp, skriver summan av denna tid vi är i. Sånger utan refräng, låtar med Codas och förändringar i rytm, magi bron som aldrig återvänder.

Vi vill inte bli förvirrad av fler än en ledare i branschen som används för att kallas musik. Coltrane stod bredvid Miles, och Dylan och Harrison och Lenny och Winehouse. Några överlevde och vissa inte, men vilka de var och är tidlös. Hendrix låter som en live stream, kan liksom noteringar vara detsamma och intervaller samma och blues samma och ändå fortsätter att växa som det livliga födas.

Körning på vänster försvåras av bristen på sammanhang, att du ännu inte är bekväm med intuition du har vant sig, känslan av fara och begränsningar, för lossnar från vägen med illusionen att du är den enda sinne du behöver för att sköta. Skyltarna är den svåraste delen, passerar över från höger till vänster hjärna eller beroende på vilket det är, ur rytmen av vägen till logiken i strukturen, uppdraget av riktningar, de val som vävstolen och sedan ersätts av omräkning och en annan rusa till samma beslut punkt. Men som du krockar med inte tillräckligt med tid och inte tillräckligt lyssnar, börjar du lära dig att skilja den underliggande rytmen av beslut, oföränderliga i sin logik och darwinistiska i sina konsekvenser. <

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar